Redactia.ro
Home » Știri » Noi restricții la metrou începând de AZI. Ce trebuie să știe bucureștenii

Noi restricții la metrou începând de AZI. Ce trebuie să știe bucureștenii

Incident grav la metrou. O persoană a fost înjunghiată în stația Iancului

Metrorex a anunțat noi restricții începând de astăzi la metrou. Aceste restricții au ca scop prevenirea supraaglomerării care se creează cu regularitate, astfel că un nou set de măsuri impuse de autorități ar putea evita astfel de situații. 

Astăzi intră în vigoare noile restricții

Conducerea Metrorex a informat populația că începând de astăzi vor intra în vigoare noile restricții privind protecția călătorilor. De asemenea, compania a explicat și cum vor decurge lucrurile în perioada următoare:

  • personalul Metrorex cu atribuţii în supravegherea accesului în staţii, personalul de conducere a trenului, precum şi alt personal Metrorex au sarcini directe de urmărire a nivelului de aglomerare a staţiilor. Pentru evitarea situaţiilor de supraaglomerare, călătorii vor fi îndrumaţi în vederea păstrării distanţei fizice.
  • în vederea luării de măsuri operative, posibilele situaţii de aglomerare vor fi raportate de personalul Metrorex către factorii de decizie din cadrul societăţii şi Poliţiei Metrou.
  • personalul Metrorex are sarcini de îndrumare şi informare a publicului călător prin staţiile de sonorizare despre situaţiile de aglomerare apărute şi de atenţionare a acestuia privind obligativitatea de a păstra distanţarea şi de a purta corect masca de protecţie. În sprijinul publicului călător, în vederea îndrumării şi limitării situaţiilor de supraaglomerare, acţionează şi cadre ale Poliţiei Metrou, alte forţe de ordine publică şi personal al firmelor de pază ce efectuează serviciul în metrou.

Zona de interdicția va fi protejată de poliția Metrou

De asemenea, conducerea Metrorex a informat și ce se întâmplă în situațiile grave. Călătorii trebuie să conștientizeze că aceste măsuri vin cu scopul de a prevenii supraaglomerarea și pot întâmpina problemelor cu care se confruntă Capitala în acest moment.

  • în cazul în care apar situaţii ce implică urgenţe medicale în trenurile de metrou, personalul medical ce efectuează intervenţia va avea în vedere extragerea persoanelor afectate din tren, acolo unde situaţia o permite. Personalul de pază, împreună cu Poliţia Metrou şi cu alte forţe de ordine publică, precum şi salvatorii Metrorex vor asigura protecţia zonei de intervenţie.
  • personalul de pază, susţinut de Poliţia Metrou şi alte forţe de ordine publică, vor limita, după caz, accesul publicului călător în staţiile de metrou, pentru evitarea supraaglomerării.
  • personalul Metrorex va sprijini Poliţia Metrou, ce asigură acţiuni de patrulare în staţiile de metrou şi intervenţii punctuale împreună cu Jandarmeria, ISU şi alte organe de ordine publică abilitate, în funcţie de situaţia din teren.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: