Redactia.ro

Monica Tatoiu, declarații uluitoare despre Vlad Pascu, după tragedia lui Rareș Ion: ”Copilul ăla nu-i de vină”

Monica Tatoiu

Invitată recent în emisiunea „Dan Diaconescu Direct”, Monica Tatoiu a făcut o serie de declarații care au cutremurat spațiul public, într-un context deja tensionat de tragedia de la 2 Mai și moartea tânărului Rareș Ion. Cunoscuta femeie de afaceri a vorbit deschis despre legătura personală pe care o are cu familia Pascu, despre pericolele anturajului și despre cum lipsa educației emoționale și implicării parentale poate distruge un copil, chiar și în cele mai bune școli. Dialogul s-a transformat într-o confesiune dură și directă, cu accente emoționale și detalii tulburătoare despre realitățile ignorate ale tinerei generații.

„Eu pe Vlad Pascu îl știu. Copil lăsat de izbeliște…”

Pentru prima dată în spațiul public, Monica Tatoiu a recunoscut că îl cunoaște pe Vlad Pascu, tânărul implicat în tragicul accident de la 2 Mai. Mai mult, aceasta a dezvăluit că are un trecut conflictual cu familia acestuia, în contextul unor procese și dispute imobiliare de amploare. Totuși, dincolo de conflicte, Monica Tatoiu aduce în discuție o problemă mai profundă: cum un copil poate ajunge victima unui mediu toxic, în care banii, influența și lipsa de supraveghere se împletesc distructiv.

„Imaginează-ți anii de mare dezvoltare capitalistă, părinții alergau să facă bani, foarte mulți bani, copilul lăsat de izbeliște, copilul obișnuit ca mama și tata să se descurce, anturaj. Știu că al meu are 31 de ani și știu… Mi-au trecut pe la ureche gloanțele, da?”

Tatoiu continuă cu o observație tranșantă despre experiența copiilor români trimiși să studieze în străinătate, fără a fi pregătiți psihologic pentru tentațiile lumii occidentale.

„Deci îl trimiți la facultate la Londra. La Londra, dacă nu e pregătit, îl termină drogurile. Și dacă la 18 ani, după ce a fost la mama și la tata, se duce el singur în Londra, este punct ochit, punct lovit.”

Conflictele cu familia Pascu: „Le-a pierdut pe toate. Au vrut să distrugă parcul”

Într-un moment de sinceritate brutală, Monica Tatoiu a vorbit despre procesele pe care le-a avut cu familia Pascu. Totul a început cu un teren din Pepiniera Bucureștiului și a continuat cu tentative de preluare a unui parc amenajat și donat de ea și soțul ei Primăriei Capitalei, relatează cancan.ro.

„Deci l-au amenințat că îl bagă la pușcărie. Oamenii cu conexiuni… Numai Dumnezeu l-a scăpat pe Tatoiu al meu, s-a luat cu ei. I-au înscenat o chestie. Au vrut să pună mâna pe un parc pe care eu l-am făcut. Parcul Școala Herăstrău făcut de Tatoiu și donat municipiului București. Pe o groapă de gunoi. Când s-au scos copaci și s-a construit în București, Tatoiu și cu banii noștri, am adus copacii și am plantat.”

Parcul respectiv, o oază de verdeață de 1.000 de metri pătrați, a devenit punctul central al unei serii de procese, în care dezvoltatorii imobiliari — inclusiv rudele lui Vlad Pascu — au încercat să profite de imaginea zonei.

„Vărul lui Pascu ăsta a făcut cinci blocuri, n-au canalizare, făcute tot așa. Și au vândut prezentând parcul ca și când ar fi grădina proprietății. Și au vrut să distrugă parcul! Cine îmi face mie rău, nu-l iubește Dumnezeu! Le-a pierdut pe toate.”

„Vlad Pascu este produsul unui mediu toxic”

Tatoiu face o analiză amară a realităților sociale, în care lipsa educației emoționale, fuga după bani și anturajele periculoase distrug destine. Nu doar Vlad Pascu e vizat. Femeia de afaceri îl aduce în discuție și pe Rareș Ion, tânărul găsit fără suflare într-un hotel din București, simbol tragic al unei generații pierdute în haosul tentațiilor urbane.

„Vlad Pascu este produsul unui mediu toxic. Și majoritatea copiilor care te uiți că sunt cu probleme de droguri… Fiul meu a fost la școală americană, în fiecare săptămână le luau mostre de pipi. Am prieteni, tot taximetriști, și l-am întrebat odată pe un taximetrist: ‘Spuneți-mi și mie, de unde se cumpără droguri în București?’ Eu n-am luat droguri în viața mea.”

Tatoiu insistă pe faptul că degradarea psihică a tinerilor nu se produce peste noapte:

„Fiul meu mi-a explicat, el i-a văzut pe prietenii lui cum s-au prăbușit unii dintre ei, copii ca Rareș. A fost un copil foarte talentat. Deci, un copil… Procesul de deteriorare, de însingurare nu e de azi pe mâine. Nu poți!”

Legalizarea ca soluție: „Libertate controlată”

Monica Tatoiu a propus și o idee care va stârni cu siguranță controverse: legalizarea marijuanei, ca mijloc de a reduce tentația, criminalitatea și piața neagră. Cu experiența unui profesor de 15 ani, Monica Tatoiu consideră că libertatea trebuie să fie dozată și însoțită de responsabilitate.

„Eu, personal, aș lăsa la liber marijuana. Dar la liber în sensul să fie scris de… Marijuana se folosește și pentru tratarea ăstora, care au Parkinson, de exemplu.”

În replică, Dan Diaconescu întreabă dacă astfel de măsuri ar preveni tragedii precum cele ale lui Vlad Pascu și Rareș Ion.

„În momentul în care tu lași la liber, nu mai este așa o chestie… Și eu am fost profesor 15 ani. Trebuie să lași ca să poată să se simtă puțin, libertate controlată. Și în momentul ăla diminuez și banii negri din chestia asta.”

O societate în derivă

Discuția s-a încheiat cu o observație amară privind lipsa de consecințe în fața legii pentru cei cu bani și influență. De la copiii trimiși la studii în străinătate fără supraveghere, până la părinți care își cumpără liniștea, Tatoiu arată cu degetul spre o societate care se preface că nu vede.

„Cine are bani, nu se teme. Până într-o zi. Apoi vine decontul, dar e prea târziu. Copilul ăla nu-i de vină. Dar va plăti. Și el, și noi toți, ca societate.”

Declarațiile Monicăi Tatoiu, făcute în direct la Dan Diaconescu, nu doar că readuc în prim-plan tragedii care au șocat opinia publică, dar trag un semnal de alarmă cu privire la felul în care educăm, supraveghem și înțelegem copiii în România anului 2025. Departe de a fi simple anecdote, confesiunile sale sunt radiografii precise ale unei realități dureroase, în care succesul financiar nu înlocuiește implicarea emoțională, iar nepăsarea costă vieți.

Până când sistemul nu va oferi un echilibru între libertate și responsabilitate, între educație și sancțiune, între sprijin și control, numele ca Vlad Pascu și Rareș Ion vor rămâne nu doar titluri de știri, ci simboluri tragice ale unei generații fără scut.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: