Redactia.ro
Home » Stil de viață » Moş Nicolae a venit la Aeroportul din Timișoara în plină vară. Povestea bărbatului de 70 ani, „bun la toate” în aerogară

Moş Nicolae a venit la Aeroportul din Timișoara în plină vară. Povestea bărbatului de 70 ani, „bun la toate” în aerogară

Nicolae Toma, Moșu’ cum îi spun colegii, este, la 70 de ani, cel mai vârstnic angajat al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara. Moșu’ se îngrijește ca parcarea aeroportului să fie tot timpul curată și face asta cu zâmbetul pe buze.

Născut la Deva și ajuns la Timișoara în 1954, Nicolae Toma a lucrat mulți ani la CFR unde, susține el, a făcut „munca de jos”.

Ce muncă prestează bărbatul de 70 de ani?

Mucurile de ţigară aruncate pe jos îl enervează cel mai tare şi nu ezită să le indice celor care „scapă” resturile de ţigară din mână coşul e gunoi din apropiere. Îi pace, însă, munca şi nu ar renunţa la ea pentru nimic în lume.

„La alții le e greu, la tineret îi e greu la mizerie, le e scârbă. Dar nu e un lucru urât, nu-i lucru urât, trebuie să-ți placă să faci. Mie îmi place să fac, să fac treabă, beau cafeaua, mai stau, mai merg la cantină și așa trece timpul”, a declarat Nicolae Toma.

Moșu’, care are în dotare un Tuk Tuk cu ajutorul căruia cară sacii de gunoi strânși din aeroport, este conștient că mulți tineri fug de munca pe care o face el. Pentru el, lucrul pe care îl face de 20 de ani nu este, însă, deloc greu.

Sfat pentru românii care fug de muncă

Pentru cei care s-au pensionat și nu mai fac nimic, Moșu’ are un sfat: „Să lucreze în continuare, că atunci dacă stau, se duc. Dacă stai, mașina nu mai pornește”.

Cine este moş Nicolae Toma?

Nicolae Toma s-a născut la Deva și a ajuns la Timișoara în 1954. A lucrat mulți ani la CFR unde a făcut „munca de jos”. Are trei copii, două fete și un băiat. Are nepoți, dar și strănepoți.

Amalia Matei, consilier al directorului general de la Aeroportul „Traian Vuia” din Timișoara, spune că Moșu’ este un exemplu pentru ceilalți angajați din aeroport.

Moșul nostru este un exemplu pentru noi toți și este de departe cel mai simpatic coleg și cel mai săritor. Primul lucru când te vede: Să ai o zi bună, acesta este salutul lui și dincolo de salut mai are și un zâmbet foarte larg și foarte prietenos.

Chiar e un exemplu pentru toți. Este toată ziua cu sacii, cu căruciorul și chiar e un exemplu și suntem foarte bucuroși să fie în echipa noastră.

Tocmai l-am sărbătorit la 70 de ani împreună, inclusiv cu domnul director general și ne-am bucurat împreună cu colegii de bucuria lui. E foarte mare lucru să ajungi la 70 de ani și să ai această energie”, a declarat Amalia Matei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: