Redactia.ro
Home » Știri » Moștenirea lui Nicolae Ceaușescu pentru generația din 2080. Filmul secret pe care l-a filmat

Moștenirea lui Nicolae Ceaușescu pentru generația din 2080. Filmul secret pe care l-a filmat

Moștenirea lui Nicolae Ceaușescu

Un film care prezintă România din timpul lui Nicolae Ceaușescu, „destinat” generației anului 2080, pentru a arăta lumii cum era România în trecut, a fost descoperit în arhiva de filme.

După ce a murit, dictatorul a lăsat în urma sa un clip video în care arăta copiilor viitori „Orașul lui Ceaușescu”. În imagini este descrisă viața trăită de români în „epoca de aur”, prezentând generației anului 2080 evoluția Capitalei, din anii 80, cu cele 4.000 de străzi,  datorită reușitelor comunismului.

Moștenirea lui Nicolae Ceaușescu pentru generația din 2080

Filmul lui Nicolae Ceaușescu este o ilustrată în mișcare, adresată celor care vor locui în București în anul 2080. Acesta suprinde imagini care să le amintească celor din viitor cum era Capitala. Una dintre primele imagini este cea a unui taxi cu remorcă, ce transportă o studentă care cântă la harpă.

De asemenea, apar imagini amețitoare care surprind verdele abundent din Bucureștiul anilor  și pe care voice-over-ul le laudă. Se vorbește, de asemenea, despre „străzi pline de verdeață” și despre cei „21 de metri pătrați de spațiu verde pe cap de bucureștean”.

Scurtmetrajul, intitulat „Pentru strănepoți, încă ceva depre București”, e realizat în anii ‘80 și are în jur de 14 minute.

Moștenirea lui Nicolae Ceaușescu, realizată de singurul producător de filme dinainte de decembrie ’89

De regie s-au ocupat Paula și Doru Segall. Filmul a fost realizat în studiourile „Sahia Film”, singurul producător de filme dinainte de decembrie 1989. Studiourile au luat ființă la 1 decembrie 1952.

Alexandru Sahia a fost ziarist și scriitor de povești scurte. După liceul la Colegiul Sfântul Sava, s-a înscris la Universitatea București. A cochetat timp de un an cu viața în mânăstire, apoi a plecat în Tărâmul cel Sfânt, unde a hotărât să-și schimbe numele în Sahia – termenul arăbesc pentru „adevăr”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: