Redactia.ro
Home » Știri » Motivul bizar pentru care hainele pentru bărbați și cele pentru femei au nasturi pe părți diferite. Nimeni nu s-ar fi gândit la asta!

Motivul bizar pentru care hainele pentru bărbați și cele pentru femei au nasturi pe părți diferite. Nimeni nu s-ar fi gândit la asta!

GALERIE FOTO (3) nasturi la camsa

V-ați întrebat vreodată de ce hainele pentru bărbați și cele pentru femei tind să fie ușor diferite atunci când vine vorba despre detalii? Se pare că există un motiv istoric pentru asta, care datează de secole, de pe vremea când bărbații luptau în dueluri și femeile stateau acasă doar pentru a crește copii.

Motivul pentru care nasturii cămășilor destinate femeilor se închid la stânga, iar cămășile bărbaților, la dreapta

Potrivit unui forum de discuții de pe platforma Quota, nasturii de la cămașa bărbaților sunt situați pe partea dreaptă pentru ca acestora să le fie mai ușor să-și scoată arma de la piept în timpul unui duel. Desigur, acest lucru nu mai este valabil timpurilor pe care le trăim, însă iată originea micului detaliu estetic.

Majoritatea bărbaților își țineau săbiile în mâna dreaptă, așa că aveau nevoie să își poată deschide rapid cămășile pentru duel și autoprotecție. În ceea ce privește motivul pentru care cămășile femeilor se închid la stânga, este foarte posibil să fie din cauza bebelușilor. Femeile au tendința de a-și ține bebelușii cu ajutorul brațului stâng, astfel încât cu mâna dreaptă să poată face si alte lucruri. Pe vremuri, cămășile damă erau concepute pentru a fi deschise sau închise cu singura mână liberă, cea dreaptă.

Unii cred că diferența în ceea ce privește amplasarea nasturilor datează din timpul emancipării, când femeile au început să poarte pantaloni și alte modele vestimentare împrumutate de la bărbați în locul corsetelor și a brâurilor restrictive.

Napoleon ar putea fi de vină pentru amplasarea nasturilor în partea stângă

O teorie neobișnuită prezentată de The Atlantic datează din perioada liderului politic și militar Napoleon Bonaparte. Se pare că acesta se săturase ca femeile să râdă din pricina felului în care poza pentru fotografiile oficiale. El obișnuia să-și strecoare o mână între nasturii cămășii, iar femeile copiau acest gest, părându-li-se amuzant. Napoleon nu a fost, însă, de aceeași părere.

napoleon bonaparte
Așa obișnuia Napoleon Bonaparte să pozeze în fotografiile oficiale 

 

Unii cred că Napoleon ar fi putut ordona ca hainele femeilor să fie încheiate pe partea opusă față de cea folosită pentru încheierea cămășilor masculine tocmai pentru a opri aceste glume pe care le considera neinspirate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: