Redactia.ro
Home » Știri » Motivul incredibil pentru care nu e bine să ocărăști pe cineva. Părintele Calistrat susține că e păcat: ”E ca un blestem!”

Motivul incredibil pentru care nu e bine să ocărăști pe cineva. Părintele Calistrat susține că e păcat: ”E ca un blestem!”

Într-un mediu plin de stres, presiune și conflicte, mulți dintre noi ne confruntăm cu dificultatea de a ne controla furia ajungând să drăcuim oamenii din jurul nostru. Această problemă comună poate fi cauzată de diverse motive, precum lipsa de perspectivă sau alte factori perturbatori din viața noastră.

Cu toate acestea, părintele Calistrat ne atrage atenția asupra pericolului pe care-l presupune înjuratul și blestemarea, oferindu-ne o perspectivă diferită asupra acestui obicei. Iată ce spune, de fapt, duhovnicul.

Ce se întâmplă când drăcui pe cineva

Părintele Calistrat descrie înjuratul ca fiind asemenea unui blestem și afirmă că această acțiune ne conferă diavolului o putere nebănuită. În cuvintele sale, atunci când înjurăm sau blestemăm ceva sau pe cineva, acel lucru sau persoană devine într-adevăr proprietatea diavolului.

În sprijinul acestui argument, părintele ne prezintă un exemplu tulburător: o mamă care, aflând că va avea un băiețel în locul fetiței dorite, și-a exprimat prima reacție prin a-l blestema pe copilul nenăscut. La împlinirea vârstei de 13 ani, Satan l-a răpit pe acest copil, oferindu-l în schimbul făgăduinței mamei.

„Când a împlinit 13 ani, pur şi simplu a apărut satana, l-a luat de piept şi a plecat cu el. Preotul s-a aşezat în genunchi şi a spus: ‘Maica Domnului, nu poţi să faci aşa ceva. Tu eşti izgonitoarea dracilor. Eu în numele tău l-am împărtăşit, m-am rugat, în numele tău şi al Fiului tău am crezut, mie îmi aduci urgent copilul înapoi. Nu suport aşa ceva, ca din biserica ta satana să facă aşa ceva’.

Şi apare satana ţinut de coarne de îngerul păzitor, cu copilul în mână, în altar, pus în genunchi în faţa preotului şi i-a spus preotul: ‘Dă drumul la copil!’

‘Dar de ce să dau drumul la copil, că mama lui mi l-a dat cadou?’

Şi preotul a spus: ‘Te leg cu puterea ce-mi este dată să nu te mai apropii de el până la a doua venire’. Şi satana spune: ‘De ce mă legi, că e cadoul meu?’

‘Te leg să nu te mai atingi de el. Să te ardă puterea Maicii Domnului de câte ori te-oi uita asupra lui’. Şi o dată s-a făcut dracul ca fumul şi a fugit. Îngerul păzitor l-a luat pe copil de mână şi i-a spus: ‘Stai liniştit, de acum eşti cu mine’. Aşa că de câte ori drăcuiţi, să vă aduceţi aminte că faceţi rău pentru satana”, a povestit parintele Calistrat.

Ce să faci dacă ai drăcuit pe cineva

Duhovnicul împărtășește enoriașilor săi și soluția pentru a neutraliza puterea diavolului asupra lucrurilor sau persoanelor înjurate și blestemate. El împărtășește povestea unei femei care a venit la un pustnic cu un ulcioraș de lapte pentru a face o rugăciune în memoria celor dragi. Pustnicul a refuzat acest lapte, explicând că este laptele diavolului.

Femeia a fost confuză, deoarece considera că laptele provenea de la propria sa vacă. Pustnicul a explicat că laptele era într-adevăr de la Satan și că acesta obținuse controlul asupra laptelui în momentul în care femeia a rostit cuvintele „Lua-te-ar dracu'” atunci când a fost lovită de un obiect. Din acel moment, Satan a început să mulgă vaca în locul femeii. Soluția propusă de pustnic pentru a scăpa de influența diavolului era să stropească vaca cu agheasmă, să facă rugăciuni și sfeștanii în casă, și să nu mai ofere nimic diavolului.

Părintele Calistrat subliniază că nu avem voie să oferim diavolului nici măcar cel mai mic fir de nisip. Atunci când suntem tentați să folosim expresii sau să ne referim la Satan, trebuie să rostim imediat șapte ori cuvintele „Împărate ceresc” pentru a-l alunga și a-l împiedica să se apropie. Prin aceasta, puterea și influența diavolului se diminuează și el este înlăturat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: