Redactia.ro
Home » Știri » Motivul pentru care soprana Angela Gheorghiu a fost refuzată la Opera Română! Cât cere artista pentru un recital

Motivul pentru care soprana Angela Gheorghiu a fost refuzată la Opera Română! Cât cere artista pentru un recital

GALERIE FOTO (3)

Soprana Angela Gheorghiu s-a plâns de curând de faptul că nu a cântat niciodată pe scena Operei Naţionale bucureştene. Iată care este, de fapt, motivul!

Motivul pentru care soprana Angela Gheorghiu a fost refuzată la Opera Română! Cât cere artista pentru un recital

Soprana Angela Gheorghiu este una dintre cele mai apreciate și iubite cântărețe de operă din România și implicit, unul dintre cele mai apreciate nume ale scenelor lirice mondiale. Cu toate acestea, soprana s-a plâns, luni, după Rusalii, că de peste trei decenii nu a mai reuşit să cânte pe vreo scenă românească. Şi a decis să dea vina pe autorităţi care, după părerea sa, pun prea puţin sau chiar deloc accentul pe fenomenul cultural.

”Este un subiect prea puțin interesant și prea puțin profitabil pentru autorități sau pentru oamenii cu funcții în acest stat. Cred că nu există astăzi nici măcar un singur om politic român cu adevărat pasionat sau sincer preocupat de un act cultural/artistic, indiferent de natura acestuia. Se împlinesc 31 de ani de la primul și ultimul (singurul) meu spectacol de operă pe o scenă de operă din România: spectacol de diplomă-examen de absolvire a Universității de Muzică din București, cu , pe scena Operei Naționale din Cluj, din 20 iunie 1990. În afara câtorva concerte sau recitaluri, majoritatea cu scop caritabil, şi a spectacolului de debut, după cum a menţionat însăşi artista, Gheorghiu nu ar fost invitată vreodată să interpreteze vreun rol de operă în România.

Nu am fost invitată de nicio instituție de cultură sau festival să cânt în țara mea natală. Instituțiile de cultură din România nu au știut niciodată să își susțină, să își promoveze și să își respecte artiștii cu adevărat valoroși, să se mândrească cu ei, așa cum văd că se întâmplă peste tot în lume pentru colegii mei care sunt invitați să cânte anual în țările lor de origine (în Franța, America, Rusia, Germania, Anglia, Italia etc)”, a scris soprana Angela Gheorghiu pe pagina sa de Facebook.

Motivul pentru care soprana Angela Gheorghiu a fost refuzată la Opera Română! Cât cere artista pentru un recital

Cu toate acestea, potrivit reporterilor de la impact.ro, se pare că motivul ar fi onorariul artistei de talie internațională, care se ridică la 150.000 de euro pentru un spectacol. Soprana vrea sa fie plătită cu o sumă care este cât un apartament de lux, în Capitală.

Soprana Angela Gheorghiu este prea scumpă pentru Opera Română

Deși s-a plâns pe rețelele de socializare, ce nu a precizat ea, este suma extravagantă pe care o cere pentru un recital. Potrivit impact.ro, mai multe surse din Opera Română au declarat că motivul pentru care soprana nu concertează la Operă este că aceștia nu-și permit.

”Angela Gheorghiu nu a avut niciodată un concert la Opera Română pentru că nu ne permitem un artist atât de scump. Onorariul sopranei este de peste 150.000 de euro, plus alte cerinţe ale doamnei, pe care pur şi simplu nu le putem onora. Este cel mai scump artist din România. Nu spune nimeni că nu merită aceşti bani, dar pur şi simplu nu ne permitem să plătim un onorariu atât de mare”, au declarat surse de la Opera Română pentru impact.ro.

Ultimul concert al Angelei Gheorghiu la Bucureşti a avut loc pe 15 septembrie 2017, cu ocazia ”Zilelor Bucureștiului”, atunci când soprana a concertat în Piața Constituției din Capitală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: