Redactia.ro
Home » Știri » Mucormicoza, boala care afectează pacienții infectați cu COVID19. Avertismentul medicilor specialiști

Mucormicoza, boala care afectează pacienții infectați cu COVID19. Avertismentul medicilor specialiști

Mucormicoza, boala care afectează pacienții infectați cu COVID19

Mucormicoza, boala care afectează pacienții infectați cu COVID19. O noua boală și-a făcut apariția în plină pandemie de coronavirus. Cel mai important este faptul că aceasta afectează pacienții infectați cu noul COVID19. Este vorba despre mucormicoza sau „ciuperca neagră”. Un medic chirurg oftalmolog din India a povestit că s-a confruntat cu un asemenea caz și tras un semnal de alarmă.

Mucormicoza, boala care afectează pacienții infectați cu COVID19. Avertismentul medicilor specialiști

Mucormicoza, boala care afectează pacienții infectați cu COVID19. Pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga planetă, iar fiecare țară se luptă cum poate pentru a-și apăra cetățenii. Recent, India a tras un semnal de alarmă cu privire la apariția unei noi boli. Este vorba de mucormicoza care afectează în special pacienții infectați cu noul coronavirus. În urmă cu o zi, doctorul Akshay Nair, un chirurg oftalmolog din Mumbai a povestit că s-a confruntat cu un caz asemănător. Potrivit acestuia, sâmbătă dimineața se pregătea să opereze o fată de 25 de ani cu boala mucormicoza, care se recupera în urmă cu trei săptămâni de coronavirus.

În timpul intervenției, un medic specialist în urechi, nas și gât se ocupa deja de pacienta care suferea de diabet. Tânăra era deja pe masa de operație, când un alt specialist se ocupa să-i extragă țesuturile afectate de mucormicoza, ciuperca negară. Potrivit acestuia, noua boală este o infecție fungică, rară și foarte periculoasă, care atacă nasul, ochii și în cel mai rău caz, creierul.

După ce colegul său a încheiat procedura, medicul Nair urma să înceapă o intervenție chirurgicală de trei ore, ca să-i extragă tinerei un ochi, afectat de mucomicoză. „Îi voi scoate ochiul, pentru a-i salva viața. Așa funcționează această boală”, a declarat medicul Akshay Nair. În prezent, valul doi al pandemiei devastează India, iar medicii raportează acum o erupție de cazuri care implică o infecție rară, numită și ciuperca neagră. Mucormicoza este cauzată de expunerea la mucegaiul alb care se găsește în mod obișnuit în sol, plante, gunoi de grajd și fructe și legume în descompunere. „Este omniprezent și se găsește în sol și aer și chiar în nas și mucusul persoanelor sănătoase”, spune dr. Nair.

Noua boală care ucide pacienții cu COVID19

Potrivit specialiștilor, ciuperca neagra afectează sinusurile, creierul și plămânii și poate pune viața în pericol la persoanele diabetice sau imunodeprimate sever, cum ar fi pacienții cu cancer sau persoanele infectate cu HIV. Medicii sunt de părere că mucormicoza, care are o rată globală a mortalității de 50% poate fi declanșată de folosirea steroizilor, un tratament pentru salvarea pacienților infectați cu COVID19 care sunt în stare gravă. Steroizii reduc inflamația plămânilor și par să ajute la limitarea unora dintre daunele care se pot întâmpla atunci când sistemul imunitar al corpului acționază în exces pentru a combate coronavirusul.Mai mult, steroizii reduc imunitatea și cresc nivelul zahărului din sânge atât la pacienții cu diabet zaharat, cât și la cei cu diabet zaharat bolnavi de coronavirus.

Cu noile infectări cu COVID19, India a trecut pragul de 21 de milioane de cazuri de la începutul pandemiei, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Sănătății. India ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai afectate țări din lume de pandemie, iar pe primul loc se află SUA.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: