Redactia.ro
Home » Știri » Mugur Isărescu îl atacă pe Darius Vâlcov: Nu ştiu în numele cui vorbeşte

Mugur Isărescu îl atacă pe Darius Vâlcov: Nu ştiu în numele cui vorbeşte

Mugur Isărescu îl atacă pe Darius Vâlcov: Nu ştiu în numele cui vorbeşte

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu îl atacă pe Darius Vâlcov, consilierul guvernamental pe probleme economice și spune că acesta nu vorbește în numele Băncii Naționale, iar declarațiile sale nu au legătură cu aderarea României la zona euro.

„Aderarea României la zona euro n-are nimic de-a face cu declaraţiile lui Vâlcov”, a declarat Mugur Isărescu, luni, la prezentarea „Raportului asupra inflaţiei”, ediţia februarie 2019.

”Domnul consilier Vâlcov nu poate vorbi în numele BNR. Nici nu ştiu în numele cui vorbeşte. Eu am semnat în cursul acestei dimineţi proiectul declaraţiei pentru drumul de parcurs de România spre zona euro. Acolo nu este niciun damf de Vâlcov”, a spus Isărescu.

”Premierul susţine ale idei faţă de consilierul Vâlcov. Garantez după cum vorbeşte, nu a citit niciun raport al BNR. Unii poate au citit vreun titlul, el nu a citit nimic. Totuşi, tot comentează politica monetară”, a adăugat guvernatorul BNR.

„I-am spus ministrului Finanţelor Publice (…): nu ştiu pentru cine vorbeşte domnul Vâlcov, dar vorbeşte într-una. (…) Nu este vorba numai despre o ordonanţă, este vorba despre toate ieşirile”, a completat Isărescu.

Guvernatorul BNR a criticat și propunerea lui Darius Vâlcov de constituire a unui Consiliu Monetar.

Să zicem că s-ar face. Un Consiliul Monentar în cazul României probabil că ar necesita un curs de 7-8 lei (faţă de euro – n.red.), pe puţin.

De asta avem nevoie? Asta promovează consilierul economic al primului-ministru, când spune că trebuie să avem curs fix ca în Bulgaria?

Nu cred că cine a publicat pe site-ul partidului de guvernământ a discutat cu premierul României sau cu vicepremierul României sau cu ministrul Muncii. (…)

Mai este ceva, Consiliul Monetar colapsează imediat dacă ţara nu se poate autodisciplina şi să aibă nu deficite, ci surplusuri monetare”, a subliniat Isărescu.

Darius Vâlcov, înlocuitorul lui Mugur Isărescu la BNR?

Declarațiile guvernatorului vin în contextul în care au apărut în presă informații legate de posibilitatea ca Darius Vâlcov să fie noul guvernator al BNR.  Mandatul actualei conduceri a Băncii Naționale se termină în octombrie 2019.

Vâlcov a negat aceste informații.

Eu cred că şi domnul Isărescu şi eu nu putem să ţintim acest post pentru că în momentul în care ai nişte lucruri nerezolvate din spate este bine să nu te duci să încerci la Banca Naţională”, a declarat Vâlcov, întrebat dacă ţinteşte postul de guvernator al BNR, la Antena 3.

Citește și: Comisia Europeană anunţă ce se va întâmpla cu economia României

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: