Redactia.ro
Home » Știri » Mugur Isărescu și-a publicat declarația de avere. Câți bani are, de fapt, guvernatorul BNR

Mugur Isărescu și-a publicat declarația de avere. Câți bani are, de fapt, guvernatorul BNR

Mugur Isărescu

Mugur Isărescu s-a îmbogățit cu 120.000 lei în ultimul an. Salariul și pensia guvernatorului BNR au crescut semnificativ în ultimul an, potrivit ultimei sale declarații de avere publicate pe site-ul BNR.

Șeful Băncii Naționale a publicat miercuri, 15 iulie, ultima sa declarație de avere, aferentă finalului lunii iunie 2020. Se pare că veniturile lui Isărescu au crescut cu aproape 120.000 lei în ultimulan fiscal, atât din salariul încasat la Banca Națională, cât și din pensia cuvenită.

Guvernatorul Mugur Isărescu a ieșit la pensie în anul 2016, dar a continuat să încaseze și salariul de la BNR. Cel mai longeviv șef de bancă centrală a încasat 897.000 de lei, de la Banca Națională, în ultimul an fiscal. În precedentul an fiscal, Isărescu încasase doar 806.000 de lei.

Asta înseamnă că veniturile sale lunare, din salariu și indemnizații de ședință, au crescut cu 7.500 de lei, ajungând la un salariu lunar de 74.750 de lei, față de 67.166 încasați lunar în 2019.

Ce pensie a încasat Mugur Isărescu

Mugur Isărescu a luat mai mulți bani și din pensie, ultima declarație de avere relevând venituri de aproape 162.000 de lei, față de doar 136.000 de lei în anul fiscal anterior. Înseamnă încă 2.500 de lei în plus, ajungând la o pensie de 13.500 de lei.

Cel mai probabil, Isărescu a preferat să ducă aceste creșteri în economii bancare, cred experții financiari, în condițiile în care valoarea depozitelor sale în lei a crescut cu aproximativ 140.000 de lei în prima jumătate a acestui an, față de finalul anului trecut, ajungând la un total de aproximativ 1 milion de lei, cu tot cu economiile în valută, reduse ca pondere.

Guvernatorul BNR are o casă de locuit în comuna Gruiu, o casă de vacanţă la Drăgăşani şi un apartament în Bucureşti. În plus, deţine un teren intravilan şi unul agricol în comuna Gruiu, precum şi terenuri aferente casei de vacanţă de la Drăgăşani şi apartamentului din Bucureşti, potrivit profit.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: