Redactia.ro
Home » Știri » Municipiul București, în Scenariul Roșu. Anunțul oficial al autorităților

Municipiul București, în Scenariul Roșu. Anunțul oficial al autorităților

Este oficial! Municipiul București a reintrat în Scenariul Roșu. Anunțul a fost făcut de autorități. Ce noi restricții intră în vigoare, începând de astăzi, în Capitală.

Bucureștenii primesc cea mai neagră veste. Capitala reintră în Scenariu Roșu, măsură ce presupune un nou set de restricții.

Municipiul București, în Scenariul Roșu

Potrivit reglementărilor aflate în vigoare, la rata de incidență peste 3 la mie restaurantele se închid la interior, la fel și cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc, dar după o decizie a Comitetului Minicipal pentru Situații de Urgență.

Ultimele informații actualizate arată că joi, în Capitală, incidența a fost de 2,79 la mie, iar vineri a ajuns la 3,05. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 927 de cazuri noi de COVID-19 în București.

Restricții în Scenariu Roșu

Ordinul miniștrilor Educației și Sănătății enunță că în Scenariul Roșu rămân deschise creșele și grădinițele și merg la școală doar copiii din clasele 0-4. De asemenea, la rata de incidență peste 3 la mie, se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc. Însă toate aceste decizii trebuie luate de Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Potrivit legii, prefectul trebuie să convoace acum Comitetul pentru Situații de Urgență, care să anunțe noile măsuri din Scenariul Roșu.

Ministerul Educației, anunț pentru toate școlile din România

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că nu renunţă la ideea ca elevii din clasele terminale să meargă fizic la cursuri, chiar dacă până în acest moment nu a ajuns la un acord cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu „Important este să ajungem la un acord curând, pentru că, așa cum corect ați observat, rata de infectare crește, iar dacă se menține în acest ritm, vor fi mai multe localități (în scenariul roşu n.red.), deci foarte multe școli care vor intra în scenariul roșu și vor stopa accesul elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a, ceea ce nu este bine”, a declarat Sorin  Cîmpeanu, la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu a declarat că va solicita Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ca „şcoli aflate în localităţi din scenariul roşu să poată permite elevilor din clasele terminale să meargă fizic la şcoală”. „Ministerul Educaţiei, având în vedere importanţa examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, va face solicitate direct către CNSU, astfel încât şcolile aflate în localităţile din scenariul roşu să poata permite elevilor din clasele terminale sa meargă fizic la scoală. (…) Cerere a fost elaborat şi va fi transmisă către CNSU în următoarele minute. CNSU este îndreptăţit să ia o decizie. Este impotatnt sa stim ce vom face luni, motiv pentru care am trimis CNSU cererea”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Județe în Scenariu Roșu

În zona „roşie” mai sunt judeţul Timiş urcă la o incidenţă de 5,50 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, Brașov – 3,25, Cluj – 3,60 și Ilfov – 3,31. Totodată, Maramureșul a ieșit din scenariul roșu, înregistrând o rată de 2,98.

Județe în Scenariu Galben

Alte 12 judeţe se regăsesc în zona galbenă (incidenţă între 1,5 şi 3), cele mai ridicate rate de infectare fiind în Hunedoara – 2,70, Alba – 2,36, Sălaj – 2,36, Arad – 2,16, Satu Mare – 2,07, Gorj – 2,06.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: