Redactia.ro
Home » Știri » Municipiul Lugoj intră în carantină! De când se impune măsura

Municipiul Lugoj intră în carantină! De când se impune măsura

Municipiul Lugoj intră în carantină

Municipiul Lugoj intră în carantină începând de sâmbătă. Ordinul a fost emis în această seară de Raed Arafat și se impune pentru o perioadă de 14 zile. 

Municipiul Lugoj intră în carantină

Municipiul Lugoj a avut o rată de infectare în creștere în ultiele 14 zile. Aceasta a ajuns vineri la 7,05 la mia de locuitori. Astfel Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis în data de 20.11.2020, ordinul de carantinare zonală, potrivit Digi24.

Prefectul Liliana Oneţ a convocat şedinţa CJSU, în cadrul căreia s-a votat carantinarea municipiului Lugoj, pupă ce Institutul Naţional de Sănătate Publică a dat aviz favorabil carantinării. Aceasta va fi instituiă timp de 14 zile, începând de sâmbătă de la ora 00:00.

”În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Timiș, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis în data de 20 noiembrie 2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru municipiul Lugoj , Județul Timiș. Carantina intră în vigoare din această noapte, 21 noimebrie 2020, de la ora 00:00”, se arată în comunicat.

Municipiul Constanța intră în carantină din weekend

Municipiul Constanța întră în carantină din acest weekend. Decizie vine după ce, miercuri, orașul a înregistrat o rată de infectare de 8,78 cazuri la mia de locuitori. Prefectul județului, Silviu Coșa a anunțat joi că orașul Constanța riscă să intre în carantină din cauza ratei mare de infectare.

”În momentul de față se elaborează hotărârea prin care se impune instituirea carantinei și intenționăm să lăsăm o zi între transmiterea propunerii și instituirea efectivă a carantinei. În principiu, aceasta va fi instituită de sâmbătă sau de vineri seară. Va fi limitată doar libertatea de circulație a persoanelor. Nu intenționăm să afectăm activitățile economice, nu vor fi restricții suplimentare pentru acestea“, a declarat prefectul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: