Redactia.ro
Home » Știri » Municipiul Constanța intră în carantină din weekend! Ce restricții se impun

Municipiul Constanța intră în carantină din weekend! Ce restricții se impun

Municipiul Constanța intră în carantină

Municipiul Constanța întră în carantină din acest weekend. Decizie vine după ce, miercuri, orașul a înregistrat o rată de infectare de 8,78 cazuri la mia de locuitori.

Municipiul Constanța intră în carantină din weekend

Prefectul județului, Silviu Coșa a anunțat joi că orașul Constanța riscă să intre în carantină din cauza ratei mare de infectare înregistrate miercuri. Decizia urmează să fie adoptată în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și transmisă spre aprobare șefului DSU, Raed Arafat, scrie Digi24.

”În momentul de față se elaborează hotărârea prin care se impune instituirea carantinei și intenționăm să lăsăm o zi între transmiterea propunerii și instituirea efectivă a carantinei. În principiu, aceasta va fi instituită de sâmbătă sau de vineri seară. Va fi limitată doar libertatea de circulație a persoanelor. Nu intenționăm să afectăm activitățile economice, nu vor fi restricții suplimentare pentru acestea“, a declarat prefectul, la Antena 3.

Silviu Coșa a precizat că locuitorii din municipiu vor putea circula doar în baza unei declarații. De asemenea persoanele care pleacă din județ și se întorc trebuie să demonstreze că au domiciliul în Constanța.

”În primul rând, e vorba de restricțiile care vizează limitarea libertății de mișcare a persoanelor. Circulația se va realiza fie pe baza unei declarații pe proprie răspundere, al cărei model îl avem, fie pe baza de adeverință de la angajator sau pe bază de legitimație, atunci când e vorba de deplasările la locul de muncă. O persoană care a fost plecată din județ, poate intra înapoi pe baza cărții de identitate care dovedește că are domiciliul în Constanța și pe baza unei legitimații sau adeverințe, care să ateste că are locul de muncă în alt județ”, a spus prefectul.

Alte localități din România care sunt în carantină

Începând de astăzi, de la ora 22:00, localitățile Clinceni și Berceni intră în carantină. Decizia vine după ce localitatea Berceni a depășit rata de infectare de 10 la mia de locuitori. Ieri, autoritățile au pus pe lista de așteptare și Clinceniul, care are, de asemenea, o rată de infectare de peste 1a la mia de locuitori.

Zonele care sunt considerate focare de Covid-19 sunt: Berceni, Bragadiru, Buftea, Clinceni, Corbeanca, Dobroești, Mogoșoaia, Otopeni.

De asemenea, Sibiul a intrat în carantină începând cu această săptămână. Asemenea a fost și cu Șelimbăr, cartierul Arhitecților, dar și Tălmaciu și Cisnădie. Decizia a fost luată de autorități după ce județul a inregistrat cea mai mare rată de infectare din țară, peste 7 la mia de locuitori. Odată cu noua hotărâre, noi restricții intră în vigoare la nivel local. Măsura va fi valabilă timp de două săptămâni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: