Redactia.ro
Home » Știri » Anunț de ultimă oră! Se impune carantină în localitățile de lângă București

Anunț de ultimă oră! Se impune carantină în localitățile de lângă București

Se impune carantină în localitățile de lângă București

Bucureștiul este înconjurat de focare de Covid-19. Mai multe localități din județul Ilfov intră în carantină. Decizia este valabilă din această seară și va dura 14 zile.

Restricțiile intră în vigoare de astăzi

Începând de astăzi, de la ora 22:00, localitățile Clinceni și Berceni intră în carantină, potrivit unui anunț al Prefecturii Ilfov, scrie playtech.ro.

Decizia vine după ce localitatea Berceni a depășit rata de infectare de 10 la mia de locuitori. Ieri, autoritățile au pus pe lista de așteptare și Clinceniul, care are, de asemenea, o rată de infectare de peste 1a la mia de locuitori.

Incidența în focarele de lângă Capitală

  • Berceni – 10,11
  • Bragadiru – 9,41
  • Buftea – 8,37
  • Clinceni – 10,03
  • Corbeanca – 8,66
    Dobroești – 9,60
  • Mogoșoaia – 9,20
  • Otopeni – 9,01

”Oricând ne-am fi dorit ca evoluția cazurilor de COVID-19 să aibă un trend descendent, se pare că ne alăturăm celorlalte localități din Ilfov care intră în carantină. Drept urmare, vă aduc la cunoștință că începând de mâine, ora 22:00, vom putea circula doar pe bază de adeverință – de la angajator sau adeverință pe proprie răspundere. Astăzi, incidența de infectare a fost de 10,11/1000 locuitori. Prin eforturi comune vom reuși, însă, să depășim aceste momente și să revenim la normal, așa cum ne dorim cu toții”, a anunțat edilul din Berbec, pe Facebook.

Se impune carantină în localitățile de lângă București

Pe lângă Berceni și Clinceni unde incidența trece de 10 la mia de locuitori. Localități cu mari probleme sunt și Chiajna, Dobroești, Bragadiru, Mogoșoaia și Otopeni. Toate cu rata de infectare de peste 9 la mia de locuitori.

”Cele mai afectate, cele cu incidența cea mai mare sunt cele cu granița lipită de București. Așa cum bine știți, Ilfovul este dispus geografic împrejurul Bucureștiului și există o linie foarte fină între localități. La Berceni avem 9395 de locuitori și 95 de persoane infectate, asta înseamnă că orice crește, oricât de mică ar fi, în ceea ce privește numărul de persoane infectate, duce la creșterea incidenței. Avem și localități care au o incidență mică, din cele depărtate sau aflate la o distanță mai mare de granița cu Bucureștiul”, a spus Daniel Zamfir, prefect județul Ilfov, la B1TV.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: