Redactia.ro
Home » Știri » Municipiul Vatra Dornei intră în „scenariul roşu” pentru două săptămâni. Ce restricții se impun

Municipiul Vatra Dornei intră în „scenariul roşu” pentru două săptămâni. Ce restricții se impun

Minicipiul stațiune Vatra Dornei va intra din data de 18 decembrie în scenariul roșu de restricții pentru o perioadă de 14 zile, a decis miercuri CJSU Suceava. Decizia a fost luată după ce rata de infectare cu noul coronavirus a depășit 4 la mia de locuitori. 

 

Ce restricții se impun

Municipiul Vatra Dornei va intra în „scenariul roşu” pentru două săptămâni, începând cu data de 18 decembrie. Stațiunea are în prezent o incidență a cazurilor de infectare cu noul coronavirus de 4,05 la mia de locuitori cu focare și de 3,38 la mie fără focare.

Măsurile vor fi aplicabile până pe 31 decembrie ora 24.00, și au în vedere ca funcționarea restaurantelor și a cafenelelor în interiorul clădirilor să fie interzisă. Excepție vor face cele din hoteluri și pensiuni, a căror activitate este permisă doar pentru persoanele care sunt cazate acolo.

Mai mult, este permisă funcționarea teraselor dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum şase persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite. Totodată, barurile, discotecile și sălile de jocuri de noroc sunt închise.

Pe de altă parte, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a mai stabilit, miercuri, ridicarea restricțiilor suplimentare pentru comuna Poieni Solca. În comună incidența cazurilor a scăzut la 0,44 la mia de locuitori. Mai mult, CJSU a mai stabilit intrarea în scenariul galben, pentru două săptămâni, începând cu data de 18 decembrie 0ra 00.00, a comunei Panaci. În această comună, incidența a crescut la 2,68 la mia de locuitori.

În scenariul galben, restaurantele în interior și sălile de jocuri de noroc pot funcționa la doar 30 la sută din capacitatea maximă de funcționare.

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile

Starea de alertă a fost prelungită pentru o perioadă de 30 de zile, de pe 14 decembrie. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat în cadrul conferinței de presă de pe 10 decembrie că vor rămâne în vigoare aceleași restricții.

A fost prezentată analiza situației, cu toate aspectele semnalate de INSP. Propunerea e de prelungire a stării de alertă cu încă 30 de zile. Păstrăm măsurile. Adaugăm una singură: operatorii de transport cablu de schi se va desfășura cu o reglementare care va fi stabilită prin ordin comun al miniștrilor. Toate limitarile care au fost pana acum raman mai departe – petreceri in strada, nu. Partiile sunt deschise dar respectand toate regulile care se aplică în jurul lor, la restaurante, hoteluri, distantarea fizică. Nu vor fi festivităţi, cum au fost în alţi ani în centru în care să se întâlnească populaţia”, a sps Raed Arafat.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: