Redactia.ro
Home » Știri » Muntenegru este singura ţară din Europa fără nici un caz confirmat de coronavirus

Muntenegru este singura ţară din Europa fără nici un caz confirmat de coronavirus

Muntenegru este singura ţară din Europa fără nici un caz confirmat de coronavirus

Muntenegru a rămas singura ţară din Europa care nu a confirmat niciun caz de coronavirus. Pandemia COVID-19 a afectat peste 170.000 de oameni în toată lumea. Infecția cu coronavirus a dus la decesul a 6000 de oameni, conform Mediafax.

Italia este a doua cea mai afectată țară din lume și cea cu cele mai multe victime din Europa. Muntenegru este o țară situată la doar 300 de kilometri de Italia. Și totuși, nici măcar un locuitor nu a fost infectat cu COVID-19.

Autoritățile au efectuat mai multe teste pe teritoriul țării și toate au ieșit negative. Locuitorii susțin că natura liniștită și curată a muntenegrenilor i-a ferit până acum de coronavirus.

De ce nu au fost infectați muntenegrenii cu coronavirus

„Nu mi-e frică, suntem o ţară liniştită şi paşnică, avem grijă de curăţenia noastră şi evităm zonele aglomerate. Pur şi simplu nu mai ies la cafenele sau în mall”, a declarat un cetățean.

Totuși, Muntenegru a luat măsuri preventive contra coronavirusului, la fel ca țările afectate. Au interzis adunările publice, au închis școlile și porturile, precum și unele granițe. Măsurile luat în Muntenegru contra COVID-19 sunt preventive și vor dura 14 zile.

Regule noi în Europa contra coronavirusului

Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 51.771, conform statisticii prezentat luni seară de Institutul Johns Hopkins. Mai multe țări au decis să ia măsuri contra coronavirusului.

Cehia

Sunt interzise deplasările, cu excepția mersului la serviciu, a cumpărăturilor și altor activități necesare, până pe 24 martie. Sunt confirmate 253 de cazuri cu infectare COVID-19.

Slovacia

Stare de urgență de duminică, moment în care s-au închis toate centrele comerciale. Rămân deschise totuși, magazinele alimentare, farmaciile, bancile, benzinăriile și oficiile poștale. Există 61 de cazuri confirmate de coronavirus în Slovacia.

Slovenia

De astăzi s-a închis traficul aerian, pentru a limita răspândirea virusului. De asemenea, rămân deschise doar magazinele alimentare. Nu va mai circula nici mijlocul de transport în comun. În Slovenia au fost convirmate 219 cazuri de infectare COVID-19.

Germania

Au fost închise mare parte din granițele cu Franţa, Austria şi Elveţia. Cu toate acestea, va continua să efectueze transport de mărfuri, iar navetiștii vor putea trece frontierele. Se întăresc măsurile de control. Germania avea luni 5.813 cazuri de infectare cu coronavirus şi 12 decese.

Portugalia

Timp de minim o lună, granița dintre Portugalia și Spania va fi închisă pentru turiști. Vor putea să treacă frontiera mărfurile și persoanele care călătoresc în scop profesional. Spania a înregistrat 245 de cazuri conformate de infecție cu virus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: