Redactia.ro
Home » Știri » Munţi din România, incluşi de postul CNN într-un top cu destinaţii care merită vizitate în acest an. Despre ce e vorba

Munţi din România, incluşi de postul CNN într-un top cu destinaţii care merită vizitate în acest an. Despre ce e vorba

GALERIE FOTO (2) Munţii Apuseni, incluşi de CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa care merită descoperite

Postul american de televiziune CNN a întocmit o listă cu 17 destinaţii europene pe care le recomandă pasionaţilor de călătorii. Iată la care dintre munții aflați pe teritoriul României este făcută referirea.

Munţi din România, incluşi de postul CNN într-un top cu destinaţii care merită vizitate în acest an. Despre ce e vorba

Munţii Apuseni au fost incluşi de postul CNN într-un top cu 17 destinaţii din Europa care merită vizitate în acest an. Informaţia a fost distribuită de Ministerul Turismului din România.

„Postul american de televiziune CNN a alcătuit o listă cu 17 destinaţii europene pe care le recomandă pasionaţilor de călătorii! Pe poziţia a treia se află Munţii Apuseni, un loc primitor, care poate oferi experienţa ideală pentru vacanţa de vară, având «temperaturi mai răcoroase şi poteci neaglomerate, prin păduri străvechi şi stânci de calcar», a transmis Ministrul Turismului pe pagina de Facebook.

Munții Apuseni sunt un lanț muntos din Transilvania, parte a Carpaților Occidentali. O vacanță de vară acolo poate fi ideală, cu temperaturi mai scăzute și poteci neaglomerate, prin păduri seculare și stânci de calcar, a scris CNN.

„Urşii bruni şi lupii cutreieră dealurile în căutare de hrană, dar este nevoie de răbdare şi de un ochi ager pentru a-i observa. Alpiniştii pot încerca diferite trasee de via ferrata, care pornesc de pe malul râului aflat la sud de satul Vadu Crişului”, relatează jurnaliştii CNN.

Topul include destinaţii şi din ţări precum Spania, Norvegia, Portugalia, Italia, Franţa sau Grecia. Pe primul loc în același top, de exemplu, a fost pus Picos de Europa, un munte de pe coasta de nord a Spaniei, iar pe cel de-al doilea loc se află minunatele Insule Lofoten din Norvegia, o destinație care e greu de uitat. Sunt cinci insule mai mari – Austvâgoy, Gimsoya, Vestvagoy, Flakstadoya şi Moskenesoya – şi încă trei mai mici – Vaeroy, Rost şi Vedoy, insule muntoase, cu dealuri împădurite, tivite de golfuri şi splendide plaje cu nisip alb.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: