Redactia.ro
Home » Știri » Mutația coronavirusului. Cum s-a transmis de fapt noul virus

Mutația coronavirusului. Cum s-a transmis de fapt noul virus

Mutația coronavirusului. Cum s-a transmis de fapt noul virus

Mutația coronavirusului. Cum s-a transmis de fapt noul virus. Alexandru Rafila a precizat că acest virus a fost transmis de la un liliac, dar a ajuns la om printr-o gazdă intermediară, un animal.

Mutația coronavirusului. Cum s-a transmis de fapt noul virus

Medicul Alexandru Rafila a anunțat joi, într-o conferință de presă că acest virus s-a transmis de un liliac, dar intermediarul care a contactat omul a fost un animal. Președintele Societății Române de Microbiologie a declarat că momentan se fac cercetari pentru a se afla dacă sunt două virusuri diferite sau nu.

Cu siguranță a fost cu transmitere de la animal la om. Studiul arată că a fost de la liliac, dar a mai existat o gazdă intermediară și e foarte importantă pentru că strategia autorităților de sănătate publică se referă la întreruperea lanțului de transmitere„, a precizat Rafila.

Un studiu făcut în China arată că sunt două virusuri

Medicul Alexandru Rafila a spus că potrivit unui studiu alcătuit în China, pe un eșantion de 172 de persoane, ar exista două forme de coronavirus S și L, dar rezultatele nu au ieșit concrete.

E vorba despre un studiu realizat în China pe 172 de cazuri, e un studiu limitat. Și se pare că au rezultat două forme S și L de nou coronavirus, dar nu există o certitudine că într-adevăr discutăm de două tipuri de virus. Pentru că numărul de cazuri e redus„, a declarat Rafila.

De asemenea, aceeași concluzie o arată și o amplă cercetare mai amplă, realizată de Organizația Mondială a Sănătății.

Cele două forme ale virusului au primit nume, S pentru cel mai puțin agresiv, și forma mai gravă este numită L-type.

Analizele unui bărbat din SUA al cărui test pentru coronavirus a ieșit pozitiv pe 21 ianuarie, au arătat că este posibilă infectarea cu ambele virusuri.

Pacienta infectată cu coronavirus din Timișoara s-a vindecat

Femeiea în vârstă de 38 de ani din Timișoara depistată cu coronavirus s-a vindecat, susține secretarul de stat Nelu Tătaru. De asemenea, analiza făcută bărbatului în vârstă de 47 de ani a ieșit negativ, dar medicii îi vor efectua și al doilea test pentru a confirma vindecarea.

În cazul tânărului de 16 ani din Timiș, rezultatul este în continuare pozitiv, după ce specialiștii i-au făcut anterior un test care a ieșit tot pozitiv. Colegul de bancă al acestuia a fost la rândul lui testat, dar acesta a ieșit negativ.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: