Redactia.ro
Home » Stiri Locale » N-au putut vota! De ce aveau buletinele reținute în barul comunei

N-au putut vota! De ce aveau buletinele reținute în barul comunei

rezultate alegeri locale

Aproape 100 de localnici, din comuna brașoveană Ormeniș nu și-au putut exercita dreptul de vot la alegerile locale din acest an. Asta din cauză că buletinul le-a fost oprit de vânzătorul unui bar din zonă, după ce au cumpărat pe datorie. Mai exact, acesta a vrut să aibă o garanție că oamenii îi vor da banii pe cumpărăturile făcute, informeză Digi 24.

N-au reușit să voteze și au sunat poliția

Mai mulți localnici dintr-o comună din Brașov au intrat în conflict cu proprietarul unui magazin-bar pentru că nu le-a înapoiat buletinele pentru ziua votului.  Actele de identitate se aflau în posesia acestuia pentru că alegătorii au cumpărat alimente pe datorie, iar el voia să aibă o garanție . Un apel la 112 anunţa sâmbătă că proprietarul unui magazin-bar din Ormeniş ar fi ajuns în posesia mai multor cărţi de identitate şi nu vrea să le restituie, fiind anunţată şi Gruparea Mobilă de Jandarmi.

Proprietarul magazinului s-a ales cu dosar penal

Pentru fapta sa, vânzătorul  va trebui acum să dea explicații în fața legii și i s-a întocmit  dosar penal pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

La data de 26 septembrie, în jurul orei 17.10, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz, au fost sesizati prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că administratorul unei societăți comerciale ar fi oprit în gaj mai multe cărți de identitate ca și garanție la unele cumpărături efectuate la societatea pe care o reprezintă. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a declarat comisarul Alina Ivan, purtător de cuvânt al IPJ Brașov.

Potrivit presei locale,  aproximativ 90 de cărți de identitate ar fi fost reținute de proprietarul magazinului-bar pentru datoriile localnicilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: