Redactia.ro
Home » Știri » Rezultatele alegerilor locale, pline de surprize. Ei sunt viitorii primari

Rezultatele alegerilor locale, pline de surprize. Ei sunt viitorii primari

rezultate alegeri locale

Bătălia pentru alegerile locale din acest an a fost una strânsă, cu rezultate mai mult sau mai puțin așteptate.  În timp ce la Primăria Capitalei, Gabriela Firea și-a pierdut mandatul destul de controversat, în fața lui Nicușor Dan, în alte zone candidații au fost votați, deși au decedat sau…nu au avut adversari în această cursă.

Rezultate cu peripeții la alegerile locale din 2020

S-au încheiat alegerile locale 2020, iar unii dintre cei care au câștigat mandatul de primar au stârnit uimirea electoratului. De pildă, fostul edil al localității Deveselu , Ion Aliman, a fost din nou favoritul localnicilor, cu toate că, în urmă cu zece zile a decedat din cauza Covid-19. De altfel, în comuna Sadova, din județul Dolj, un candidat a murit la scurt timp după ce a ieșit câștigător cu un nou mandat.  Potrivit medicilor, acesta a făcut infarct. Acum, alegerile trebuie reluate.

În Costinești, PNL va cere anularea alegerilor după ce, buletinele de vot au fost tipărite greșit. Concret,  în dreptul Partidului Național Liberal se afla sigla partidului PRO România, potrivit știrileprotv.ro

Ca urmare a acestui lucru, Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, va înainta solicitarea către BEC.

„Cerem anularea alegerilor doar pentru funcția de primar, pentru că dreptul cetățenilor de a vota a fost afectat prin trecerea siglei Pro România în dreptul PNL si pentru că suspendarea procesului de vot timp de 2 ore, de la 7 la 9.20, a dus in imposibilitatea de a vota, fiind afectați toti cei care lucrează în tur. Doar la acea oră își puteau exercita dreptul la vot”, a declarat Bogdan Huțucă.

„Între timp oamenii votează, lumea a participat la vot. Cei afectați grav sunt cei care nu aveau posibilitatea să-și exprime votul doar în acel interval orar”, a mai  adăugat președintele PNL Constanța.

Unii candidați au câștigat pentru a șasea oară mandatul de primar

În schimb, în Ciugud, cea mai bogată comună din țară, PNL a ieșit triumfător fără nicio problemă.  Candidatul Gheorghe Damian, a obţinut la alegerile locale din 2020 cel de-al şaselea mandat consecutiv de primar, cu 88,2% din voturi, mai multe decât a obţinut în urmă cu patru ani, când a avut 85% din voturi. Primarul în funcție al Sucevei, Ion Lungu, are și el continuitate. A  câștigat al cincilea mandat la conducerea municipiului reședință.

Primarul câștigător dinainte de alegeri

Dincolo de rezultatele cu urmări neplăcute, într-o comună bihoreană, Șimian, un primar a câștigat detașat din nou funcția de primar, pentru că…nu a avut contracandidat. Este vorba despre Balázsi Iosif, care a intrat în alegeri fără adversar, pentru că la toate scrutinurile precedente şi-a învins contracandidaţii la o foarte mare distanţă.

Cel mai tânăr primar din România

Și tinerii au motivație. Este vorba despre Andrei Tita, candidat din partea USR-PLUS,  care la doar 25 de ani, a câștigat alegerile locale în comuna Cenad, din județul Timiș.  Absolvent de Drept, el  l-a învins pe liberalul Nicolae Crăciun, care este primar în Cenad de 24 de ani, potrivit presei locale.

A câștigat un nou mandat după ce și-a umilit  fiica

Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz Băi, județul Bistrița-Năsăud, cel care și-a filmat fiica în timp ce o umilea, a câștigat un nou mandat la alegerile de duminică. Anunțul a fost făcut de către primar, care a sărbătorit evenimentul în fața primăriei, unde erau strânse sute de persoane care nu respectau distanța socială.

A sărbărit victoria călare pe cal

Unii candidați au ales să sărbătorească într-un mod inedit victoria. De exemplu, primarul comunei Drăguţeşti, din judeţul Gorj, Ion Dumitru Popescu (PSD), a  defilat bucuros pe stradă, călare pe un cal. Primarul a fost însoţit de zeci de maşini, care claxonau pentru a marca victoria în alegeri. Ion Dumitru Popescu este pasionat de cabaline, având în grijă mai mulţi cai.

Victorie!!!

Publicată de Robert Rbx pe Duminică, 27 septembrie 2020

 

Elena Lasconi, de la jurnalist, la primar

Elena Lasconi, în vârstă de 48 de ani a câștigat alegerilor locale la Primăria Câmpulung Muscel. Aceasta a fost ani de zile pe sticlă la PRO TV, prezentându-le românilor fel și fel de situații. Elena și-a anunțat retragerea din televiziune în primăvara acestui an. Imediat, prezentatoarea TVA a declarat că renunță la televiziune pentru a candida la alegerile locale. Astfel, fosta jurnalistă s-a pregătit intens în ultimele luni să candiadeze pentru Alegerile Locale din 27 septembrie 2020. Duminică seara, aceasta a anunțat cu bucurie că a reușit să câștige alegerile locale, astfel, românii au avut surpriza să afle că Elena Lasconi este noul primar al Câmpulung Muscel.

 

Loading...