Redactia.ro
Home » Știri » Nadia Comăneci și-a serbat astăzi ziua de naștere. La 60 de ani, a transmis un mesaj emoționant

Nadia Comăneci și-a serbat astăzi ziua de naștere. La 60 de ani, a transmis un mesaj emoționant

Nadia Comăneci este una dintre personalitățile care ne fac mândri că suntem români, motiv pentru care este foarte iubită și apreciată de publicul din țara noastră. A dus numele României acolo unde nimeni nu se aștepta vreodată, iar istoria gimnasticii o va purta de-a pururi în paginile sale. Astăzi, fosta sportivă a împlinit frumoasa vârstă de 60 de ani, ocazie cu care a transmis un mesaj emoționant oamenilor care o stimează.

De ziua sa de naștere, Nadia Comăneci a transmis un mesaj românilor

Nadia Comăneci s-a născut în data de 12 noiembrie 1961 în Onești, iar de la o vârstă foarte fragedă s-a antrenat pentru visul său: să fie o gimnastă de excepție. Eforturile sale nu au rămas fără rezultat, deoarece la vârsta de 15 ani a uimit o lume întreagă cu talentul său. A obținut prima notă de 10 la probele de gimnastică din cadrul Jocurilor Olimpice de la Montreal, făcând ca numele țării sale să fie recunoscut pe plan mondial.

Chiar dacă românii au adorat-o, sportiva a ales să părăsească România în cele din urmă. În luna noiembrie a anului 1989 a fugit din țară în SUA, împinsă de situația dificilă politică în care se afla statul nostru, din cauza regimului comunist. Ajunsă peste hotare, a primit găzduire și a decis să rămână acolo pentru tot restul vieții.

În prezent, Nadia se întoarce acasă doar cu anumite ocazii, iar în restul timpului locuiește în SUA. Este soție și mamă, iar ca orientare profesională a ales să fie antrenoare.

Românii nu au uitat-o însă, așa că cu ocazia zilei sale de naștere și-au exprimat respectul și dragostea față de ea. Astăzi Nadia Comăneci împlinește frumoasa vârstă de 60 de ani, însă chipul său veșnic brăzdat de zâmbet parcă nu a resimțit trecerea anilor. A primit mii de mesaje în decursul zilei de astăzi, toată încărcate cu urări și gânduri bune, așa că fosta gimnastă a avut un mesaj important de transmis publicului său drept răspuns.

„Aș vrea să mulțumesc tuturor pentru urările pe care le-am primit astăzi , pe 12 noiembrie, când împlinesc un anumit număr de ani. Mulțumesc! Vă urez toate cele bune. Să fiți sănătoși!”, a transmis fosta gimnastă în mediul online.

Nadiei Comăneci va fi decorată cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer

Conform informațiilor făcute publice de Administrația Prezidențială, Klaus Iohannis îi va oferi o distincție deosebită Nadiei Comăneci în această zi. Pentru perfomanțele sale sportive, va fi decoartă cu Ordinul Național „Steaua României”, în grad de Mare Ofițer.

„În semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala carieră sportivă, pentru rezultatele remarcabile obţinute în calitate de reprezentantă a României, precum şi pentru implicarea în popularizarea sportului în rândul tinerei generaţii, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național <Steaua României> în grad de Mare Ofiţer doamnei Nadia Comăneci”, a transmis Administrația Prezidențială.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: