Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » NASA a anunțat data exactă la care un asteroid ar putea lovi Pământul. Forţă distructivă: a 24 de bombe nucleare

NASA a anunțat data exactă la care un asteroid ar putea lovi Pământul. Forţă distructivă: a 24 de bombe nucleare

Decizia NASA în plină pandemie

NASA ne ţine în tensiune. Inginerii americani au anunţat data exactă la care un asteroid ar putea lovi Pământul cu forța a 24 de bombe nucleare. Riscul e de 1 la 2.700

Asteroidul Bennu, cu un diametru de aproape 500 de metri, are șanse mici să lovească Pământul pe 24 septembrie 2182.

Ce s-ar întâmpla dacă Bennu ar lovi Terra?

În cazul în care asteroidul Bennu ar cădea pe Pământ, ar lovi suprafața terestră cu o viteză de aproximativ 11 kilometri pe secundă. Este o forță atât de mare, încât ar elibera 1.400 de megatone de energie, conform unui calcul al NASA, adică de cel puțin 24 de ori mai mult decât o bombă nucleară.

Chiar dacă șansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte mici – aproximativ 1 la 2.700, conform unui studiu din 2021, NASA este suficient de interesată de Bennu și a lansat o misiune de șapte ani pentru a-l studia. Misiunea OSIRIX-REX a adus înapoi duminică un eșantion din acest asteroid.

Au adus mostre de praf

Mostre de praf din „cea mai periculoasă rocă cunoscută din sistemul solar” au fost aduse pe Pământ. Mostrele fuseseră culese de pe suprafața asteroidului Bennu în 2020 de către nava spațială Osiris-Rex.

Brian May, chitaristul trupei Queen, a fost implicat într-un nou proiect alături de NASA, contribuind la aducerea pe Pământ a primei mostre de asteroid.

În septembrie 2135, Bennu va trece la o distanţă foarte mică de Terra. Ce se va întâmpa odată cu acest fenomen?

Va oferi posibilitatea de a traversa ceea ce oamenii de ştiinţă au botezat „o gaură de cheie gravitaţională”: o zonă care va modifica într-o oarecare măsură traiectoria asteroidului, din cauza influenţei gravitaţionale a planetei noastre, punându-l astfel pe un traseu al unei coliziuni viitoare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: