Redactia.ro
Home » Știri » NASA a primit un buget uriaș pentru o misiune inedită pe Lună

NASA a primit un buget uriaș pentru o misiune inedită pe Lună

NASA a primit un buget uriaș pentru o misiune inedită pe Lună

De-a lungul timpului au fost regizate foarte multe filme de tip SF, despre cum ar fi ca întreaga omenire sau măcar o parte din ea, să locuiască pe Lună. Se pare că acest lucru nu este în totalitate imposibil, anunță cei de la NASA.
NASA a primit un buget de 21 de miliarde de dolari pentru anul 2020. Printre planurile Agenţiei spaţiale americane din următoarea decadă se numără noi misiuni de lungă durată pe Lună. Un al proiect al agenției este trimiterea unor astronauţi pe Marte, potrivit site-ului oficial al instituţiei.

Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a declarat într-un comunicat că acesta este unul dintre cele mai mari bugete primite de instituţie, de-a lungul timpului. Administratorul NASA a mai spus ca va interpreta acest gest ca fiind un „uriaş vot de încredere” acordat agenţiei.

„Vom merge pe Lună în următoarea decadă. Vom lua cu noi tehnologii şi sisteme noi şi inovatoare. Vom explora mai multe zone de pe suprafaţa lunară decât anterior. De data aceasta, după ce ajungem pe Lună, rămânem. Vom folosi ce am învăţat pentru a face un alt pas uriaş. Urmează să trimitem astronauţi pe Marte”, potrivit comunicatului.

„Cu acest buget vom construi succesele de pe orbita joasă a Terrei. Vom crea o campanie de explorare care să combine experienţa NASA cu cea a partenerilor internaţionali şi comerciali”, a mai spus Bridenstine.

NASA a anunţat că vor fi lansate din nou nave spaţiale americane de la centre din SUA, pentru prima dată din 2011.

„Începând cu o serie de mici misiuni comerciale pe Lună, programate la debutul acestui an, vom utiliza noi nave. Este vorba despre sonde, roboţi şi misiuni cu echipaj uman, până în 2028. Vom efectua experimente pe toată suprafaţa Lunii”, se arată în acelaşi comunicat.

Bridenstine a mai vorbit despre viitoarele misiuni de explorare a satelitului Europa și a planetei Jupiter, dar şi despre lansarea telescopului spaţial James Webb. Acestora li se vor adauga și o serie de misiuni dus-întors pe Marte.

„Pe măsură ce ne apropiem de a 50-a aniversare a misiunii Apollo 11, în iulie, ne îndreptăm atenţia spre Lună şi Marte şi vrem ca lumea să vină cu noi”, se arată în acelaşi comunicatul de la NASA

În încheierea comunicatului apare textul: „NASA este peste tot şi avem influenţă asupra oamenilor de pe tot globul. În timp ce celebrăm trecutul, să fim o sursă de inspiraţie pentru prieteni şi familie pentru viitorul pe care îl construim”.

Citește și: Un asteroid se apropie de Terra. Va ajunge la distanță minimă în câteva zile!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: