Redactia.ro
Home » Știri » Nea Costică, cel mai cinstit șofer de taxi, a fost răsplătit! Povestea pensionarului care a cutreierat o zi întreagă pentru a restitui unui client uituc 40.000 de euro

Nea Costică, cel mai cinstit șofer de taxi, a fost răsplătit! Povestea pensionarului care a cutreierat o zi întreagă pentru a restitui unui client uituc 40.000 de euro

nea costica

Cel mai onest taximetrist din România a fost recompensat după ce a returnat unui client o geantă cu suma de 40.000 de euro pe care acesta o lăsase în mașina sa.

Nea Costică, cel mai cinstit șofer de taxi. Povestea pensionarului care a cutreierat o zi întreagă pentru a restitui unui client uituc 40.000 de euro

Cunoscut sub numele de „Nea Costică” în rândul colegilor săi, Constantin Ionescu, în vârstă de 63 de ani, șofer de taxi, a primit un gest neașteptat de apreciere.

După ce l-a căutat timp de aproape o zi pe bătrânul client care uitase în automobilul său o geantă cu o sumă importantă de bani, Constantin Ionescu și-a primit în cele din urmă recompensa.

Deși nici autoritățile și nici persoana care a pierdut suma de bani nu au acordat o recompensă taximetristului, Nea Costică a avut parte de o bucurie neașteptată din partea oficialilor de la FC Botoșani. Astfel, echipa din prima ligă a decis să îl surprindă pe șoferul de taxi, oferindu-i un tricou al echipei, semnat de întregul lot de jucători, și un abonament pentru a participa la meciurile echipei.

„Atunci când ne dorim o societate prosperă, trebuie să încercăm să o îmbunătăţim fiecare dintre noi, în mod individual. Aceasta este lecţia pe care ne-a oferit-o Constantin Ionescu, un taximetrist din Botoşani care, în mod altruist, a returnat clientului său o sumă importantă de bani, pe care acesta o uitase în maşina sa. Şi, pentru că FC Botoşani susţine oamenii de valoare ai comunităţii, l-am invitat pe domnul Constantin Ionescu la partida de sâmbătă, împotriva celor de la Oţelul Galaţi, oferindu-i un tricou semnat de către jucătorii echipei noastre, dar şi un abonament pentru meciurile de pe teren propriu din acest sezon. Domnule Constantin, vă suntem recunoscători pentru lecţia de empatie şi spirit civic acordată! Ne dorim ca fiecare dintre noi să acţioneze întocmai, pentru a putea consolida o comunitate armonioasă!”, este mesajul postat de FC Botoşani pe pagina oficială de Facebook a echipei.

Șoferul de taxi a fost recompensat pentru fapta sa

Constantin Ionescu, taximetristul din Botoșani, a fost pus în situația de a găsi aproximativ 40.000 de euro în mașina sa. Acești bani erau plasați într-o sacoșă de rafie, și inițial el a crezut că pasagerul său și-a uitat o pungă de ciocolată în taxi.

„L-am transportat, a coborât, a achitat tariful. În momentul în care a urcat în mașină, deținea o sacoșă de rafie, pe care a pus-o sub scaun, între picioare. După ce a plătit, am plecat, iar în apropiere de stația Bucovina am observat sacoșa. În aceeași clipă am avut un alt client, l-am dus înapoi în zona Bazarului. După ce am preluat și livrat pasagerul, am revenit pentru a-l căuta pe clientul anterior, crezând că poate își dorește să-și recupereze sacoșa. Cu toate acestea, nu l-am mai găsit acolo. M-am întors la stația de preluare inițială”, a relatat Constantin Ionescu într-un interviu acordat publicației locale Botoșăneanul.

 

Sursă foto Romania TV

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: