Redactia.ro
Home » Știri » Nelu Tătaru a făcut anunțul! Ce a spus despre Sărbătorile românilor în plin val 4 al pandemiei

Nelu Tătaru a făcut anunțul! Ce a spus despre Sărbătorile românilor în plin val 4 al pandemiei

Nelu Tataru, conferinta de presa

Situația epidemiologică la acest oment în România nu este una deloc îmbucurătoare. Fostul ministru Nelu Tătaru a transmis un mesaj cetățenilor în plin val patru. Ce le transmite acesta românilor.

Nelu Tătaru, mesaj pe Facebook către români

Nelu Tătaru a transmis un mesaj puternic către români și autorități prin intermediul rețelelor de socializare. Acesta a precizat că nu putem să luptăm contra virusului cu tacticile și restricțiile folosite în anul precendent. Acesta afirmă că avem resursele necesare pentru a putea combate criza din țara noastră.

Nelu Tătaru a precizat că singura modalitate prin care putem avea parte de sărbători de iarnă liniștite și alături de familie este să respectăm măsurile impuse de autorități.

Nu putem defila cu aceleaşi arme ca în 2020, când încercam să aflăm ceva despre pandemie. Acum cunoaştem şi avem la îndemână ceva ce nu exista atunci, sens în care observăm că vaccinarea este de bun augur. Păstrând acest ritm şi respectând măsurile, ne vom aşeza pe un platou al infectărilor şi, astfel, sperăm să putem avea parte de sărbători liniştite de iarnă. acest val 4 ne-a determinat să ne trezim, să arătăm şi să privim realitatea aşa cum este ea: dură, nedistorsionată şi necontaminată de persoane cu păreri neavizate.„, a transmis Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru spune că Spitalul ar trebui să fie ultima verigă la care trebuie să se apeleze

Nelu Tătaru și-a exprimat opinia despre conducerea Ministerului Sănătății. Acesta spune că portofoliul de la Sănătate are nevoie de un profesionist care să îl conducă pentru a putea reuși. Motivul pentru care a avut această precizare este cel mai probabil un apropo către contextul în care ministrul desemnat Nicolae Ciucă încearcă să stabilească lista miniştrilor, dar, mai ales, să asigure o majoritate pentru învestirea Guvernului.

Joaca de-a populismul nu îşi are locul, mai ales atunci când este vorba despre viaţă şi moarte. Din păcate, în ultimul timp, tot mai des, a devenit ”o joacă” ce implică prea mulţi oameni nevinovaţi şi creduli. Cei care acum câteva săptămâni apostrofau că vrem să luăm măsuri să evităm atâta suferinţă şi pierderi de vieţi omeneşti…vor fi tot cei care vor apostrofa că nu am făcut ce trebuia făcut. Pandemia nu se tranşează în spitale.

Spitalul ar trebui să fie ultima verigă la care se apelează, astfel încât să nu mai existe supraaglomerare şi oameni care aşteaptă o şansă la viaţă. Trebuie să avem mai multă grijă la cauză, iar apoi să tratăm efectul. Sănătatea are nevoie de un profesionist, nu doar de un politician, mai ales acum, când suntem în plină criză sanitară, când numărăm morţii, când privim neputincioşi imaginile tragice cu întreg corpul medical epuizat, cu familii care-şi pierd părinţii şi copii care rămân orfani…„, a mai adăugat Nelu Tătaru.

Etichete: