Redactia.ro
Home » Știri » Nelu Tătaru, anunțul pe care îl așteptau toți românii: „Nu cred că vom avea un lockdown”

Nelu Tătaru, anunțul pe care îl așteptau toți românii: „Nu cred că vom avea un lockdown”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că nu crede că vom avea o închidere totală a activităților de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

 

Anunțul făcut de ministru

 

Nelu Tătaru a vorbit și despre o posibilă evitare de carantinare a unor localități, dacă vor fi respectate măsurile și vor ține cont de restricțiile impuse de autorități.

“Nu urmărim şi nu cred că vom avea un lockdown, dar noi va trebui, fiecare dintre noi, prin componenta noastră pe care o putem aduce prin acest efort, să nu ajungem nici măcar la anumite carantinări de localităţi. Suntem într-un moment în care putem gestiona acest lucruri, dar nu putem gestiona singuri ca parte medicală. Este şi o parte a populaţiei civile. Sunt nişte reguli care trebuie respectate”, a fost anunțul lui Nelu Tătaru făcut miercuri într-o conferință de presă organizată la Sibiu.

Mai mult, ministrul a vorbit despre cum sunt gestionate cazurile de personalul medical. Nelu Tătaru a explicat că atingerea pragului de 10.000 de infectări pe zi ar duce la o distrugere, o ,,colmatare a sistemului medical”, scrie Agerpres.

“Depinde foarte mult ce înseamnă acel prag de 10.000, dacă acel prag de 10.000 sunt simptomatici, sunt izolaţi, sunt carantinaţi sau dacă acel prag de 10.000 va colmata sistemul medical, atunci va fi diferit”, a transmis ministrul. 

 

Creștere constantă a numărului de cazuri

 

Pe de altă parte, suntem într-o creștere constantă a numărului de cazuri.

“Vom avea un număr de cazuri crescut, sper să nu fie o creştere mare, dar contextul în care trebuie să punem, nişte măsuri luate astăzi îşi vor face efectul în 14-28 de zile ca să putem continua acest efort, să mergem pe o scădere”,  a mai spus ministrul.

Ministrul Sănătății și vicepremierul Raluca Turcan sunt în vizită la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu.

Un nou record negativ a fost înregistrat astăzi în România. În ultima zi au fost depistate 8.651 de cazuri noi de coronavirus, cu aproape o mie mai mult față de bilnațul de ieri. Tot astăzi a fost înregistrat și cel mai mare număr de decese de până acum. 146 de persoane au decedat, iar la terapie intensivă este tot o cifră record, 1.001 pacienți se află în stare gravă.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: