Redactia.ro
Home » Homepage » România intră în lockdown? Anunțul de ultimă oră făcut de premier

România intră în lockdown? Anunțul de ultimă oră făcut de premier

Ludovic Orban, premierul României, fiind întrebat despre posibilitatea ca România să intre în lockdown, a răspuns că țara noastră nu se află în situația altor țări.

 

”Lockdown e ce a făcut Israelul”

 

Premierul Ludovic Orban a afirmat că țara noastră nu este în situația altor țări în acest moment, nici îăn ceea ce privește numărul de infectări, ncii din punctul de vedere al ritmului de creștere a cazurilor de COVID-19. Premierul a anunțat că deja au fost  luate măsuri în zonele în care s-a impus acest lucru, măsuri prezentate ca ”lockdown”. ”Acum am văzut că e termenul la modă, lockdown. Lockdown e, de exemplu, ce a făcut Israelul, care a închis toate activităţile nenecesare, a introdus restricţii de circulaţie.”, a ținut să precizeze premierul.

Ludovic Orban a venit cu o serie de precizări în ceea ce privește un eventual lockdown.

”Măsurile luate în diferite ţări europene au fost luate în urma unei creşteri dramatice a numărului de cazuri. România, de exemplu, nu se află în situaţia altor ţări ca şi număr de infectări şi, mai ales, ca ritm de creştere a numărului de infectări zilnice. Noi am prevăzut astfel de măsuri, uitaţi-vă ce măsuri a luat Germania să închidă restaurantele, teatrele, noi am închis peste tot unde s-a depăşit rata de 3 la mie, am interzis evenimentele private (…) activităţi care adună foarte multă lume la un loc”,  a adăugat premierul în cadrul conferinței.

Orban a atras atenția că au fost luate măsuri acolo unde condițiile pentru luarea acestora au fost îndeplinite. ,,Noi am luat astfel de măsuri numai că măsurile sunt condiţionate de depăşirea unui anumit indice de răspândire a virusului în cadrul comunităţii. Deci noi avem astfel de măsuri în vigoare”. 

 

Premierul vorbește despre noi  măsuri

 

Întrebat dacă autoritățile iau în considerare și impunerea unor restricții de circulație, Ludovic Orban a precizat că ar trebui evaluate, în primul rând, rezultatele măsurilor care au fost deja puse în aplicare.

”În Bucureşti vrem să evaluăm efectele măsurilor care au fost adoptate în urmă cu aproape două săptămâni, care au intrat în vigoare de marţea cealaltă. În Bucureşti va exista o decizie legată de continuarea măsurilor care au fost adoptate, dacă vor fi necesare alte măsuri în urma evaluărilor pe care le vom face vom lua decizii şi le vom anunţa public”, a concluzionat Orban.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: