Redactia.ro
Home » Știri » Nelu Tătaru, noi informații despre medicul-erou, Cătălin Denciu: ”A suferit prima intervenţie chirurgicală”

Nelu Tătaru, noi informații despre medicul-erou, Cătălin Denciu: ”A suferit prima intervenţie chirurgicală”

Doctorul Cătălin Denciu este cetăţean de onoare al oraşului

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri seară că medicul-erou, Cătălin Denciu, a suferit prima intervenție chirurgicală la Spitalul Regina Astrid din Belgia, acolo unde este internat. Totodată, ministrul a precizat că soția lui Cătălin Denciu a venit și ea la Bruxelles.

Cătălin Denciu a suferit prima intervenție chirurgicală

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dezvăluit, miercuri seară, că medicul-erou, Cătălin Denciu, de la Spitalul Județean Piatra Neamț a suferit prima intervenție chirurgicală în Belgia. Totodată, și soția doctorului salvator de la secția ATI, a venit să își vadă soțul, internat în Bruxelles, a mai precizat Nelu Tătaru, informează realitatea.net

Nelu Tătaru a precizat că doctorul salvator a scăpat de dializă și că a avut o intervenție de excizie şi cu alogrefe pentru o primă parte.

”Ieri (marți – n.r.) a suferit prima intervenţie chirurgicală de excizie şi cu alogrefe pentru o primă parte. A scăpat, să spun aşa, de dializă. A ajuns şi soţia astăzi (miercuri – n.r.) la dânsul, noi sperăm să aibă o evoluţie bună. Această săptămână este o săptămână de a trata leziunile chirurgical”, a spus Tătaru la B1 Tv.

În urma incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență, Piatra Neamț, au murit, pe loc, 10 persoane, iar alţi 5 pacienţi au murit ulterior.

Cătălin Denciu, arsuri peste 70% din suprafața corpului

Cătălin Denciu a suferit arsuri peste 70% din suprafața corpului după ce a intrat în flăcările incendiului devastator de la secția ATI, a Spitalului Județean Piatra Neamț, pentru a-i salva pe bolnavii de coronavirus. El a fost transferat în Belgia pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Totodată, medicul-erou este intubat, iar doctorii belgieni se ocupă de arsurile sale. ”Din informaţiile primite pacientul este intubat, stabil, sub tratament specific, este supus procedurilor de toaletare a rănilor”, a transmis, vineri, Ministerul Sănătăţii. “Am încercat să salvez ce se mai putea”, i-ar fi spus Cătălin Denciu lui Nelu Tătaru.

Cătălin Denciu și Nelu Tătaru se înțeleg foarte bine. ””Suntem şi prieteni. Este un profesionist. am fost colegi din facultate. Îşi face meseria, după cum aţi văzut din această seară, încercând să salveze pe acei pacienţi”,  a explicat ministrul Sănătății.

Tragedia de la ATI a omorât inițial zece pacienți, și ulterior, alți cinci și-au pierdut viața la rândul lor, din cei șase câți au supraviețuit.

”Am fost şocat de vestea acestei tragedii care s-a produs în Piatra Neamţ. Transmit condoleanţele mele familiilor îndoliate. Transmit respectul meu pentru medicul erou care a dat dovadă de un curaj şi un spirit de sacrificiu deosebit în încercarea de a salva pacienţii în momentul izbucnirii incendiului”, a spus Ludovic Orban în seara incendiului.

De altfel, în urma incendiului, au ieșit la iveală detalii cutremurătoare despre modul crunt în care au murit cei zece pacienți. Amintim că toți aveau coronavirus și erau intubați. O fiică a unui tată care a fost răpus de flăcări a spus că acesta a încercat să se salveze, dar nu a reușit. Aparatura s-a topit în el.

”Din tot cei arși, 3 îi recunoaște familia și nu sunt probleme, restul sunt… n-ai cum să-ți dai seama. (…) Am stabilit că un număr de acolo, respectiv numărul 5 ar fi tata… Taică-miu are mâna arsă complet aproape, în ideea de a-și scoate tubul de oxigen să se salveze.N-am să scap prea repede de imaginea trupurilor carbonizate (…). Iar în sacii cei negri cu fermoar, acum eu pot să spun că am văzut toate persoanele un pic mai plinuțe. Adică n-au desfăcut fiecare pentru că cei mai slăbuți nu corespundeau descrierii pentru tata și n-avea rost. Din ce am văzut, unul dintre ei n-are mâini. Adică e ars până la os, până la os…adică incredibil”, a povestit aceasta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: