Redactia.ro
Home » Știri » Mărturisirile șocante ale fiicei unei victime de la secția ATI: ”Are aparatura topită pe el”

Mărturisirile șocante ale fiicei unei victime de la secția ATI: ”Are aparatura topită pe el”

Incendiu la sectia ATI

Noi detalii ies la iveală după incendiul devastator de la secția ATI, a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Fiica unuia dintre cei zece pacienți cu coronavirus care au murit în flăcările de sâmbătă seara, dezvăluie lucruri îngrozitoare despre chinurile în care tatăl ei a sfârșit.

Mărturisiri șocante despre moartea pacienților de la ATI

Fiica unui tată care a murit în incendiul de sâmbătă seara, de la secția ATI, a Spitalului de Urgență Piatra Neamț spune lucruri șocante despre modul în care bărbatul și-a pierdut viața în flăcări, bolnav fiind de coronavirus și intubat.

Psihologul Mihaela Irimia a fost nevoită să își identifice tatăl printre ceilalți zece decedați. Abia l-a putut recunoaște., pentru că abia mai putea distingea ceva din trupurile persoanelor care au ars până la os și …chiar au rămas fără mâini în urma incendiului nemilos.

”N-am să scap prea repede de imaginea trupurilor carbonizate (…). Iar în sacii cei negri cu fermoar, acum eu pot să spun că am văzut toate persoanele un pic mai plinuțe. Adică n-au desfăcut fiecare pentru că cei mai slăbuți nu corespundeau descrierii pentru tata și n-avea rost. Din ce am văzut, unul dintre ei n-are mâini. Adică e ars până la os, până la os…adică incredibil”, a povestit psihologul Mihaela Irimia, potrivit antena 3.

Mihaela Irimia: ”Are aparatura topită pe el”

Femeia spune îndurerată că tatăl ei, om blând și pașnic a încercat să se salveze, dar nu a reușit. O informație destul de șocantă pe care Mihaela a dezvăluit-o este aceea că tatăl său are aparatura topită pe el. Cu toate acestea, ea nu este foarte convinsă că trupul identificat este al tatălui ei.

„Un om blând și pașnic, care toată viața și-a plătit conștiincios asigurările de sănătate, este acum desfigurat și are aparatura topită pe el. (…) Ce să vă spun că m-am dus să-l identific pe tata și că i-am văzut pe toți și că i-a ars capul și că are sonda de intubație lipită de cateter…

 Din tot cei arși, 3 îi recunoaște familia și nu sunt probleme, restul sunt… n-ai cum să-ți dai seama. (…) Am stabilit că un număr de acolo, respectiv numărul 5 ar fi tata… Taică-miu are mâna arsă complet aproape, în ideea de a-și scoate tubul de oxigen să se salveze…”, a mai declarat fiica victimei.

Zece persoane au murit în incendiul de sâmbătă seara din secția ATI, Piatra Neamț. Acestea erau intubate și aveau coronavirus. Doar șapte persoane au supraviețuit, dar au răni grave. Între timp, medicul Cătălin Denciu, care este internat la Spitalul Regina Astrid din Belgia a fost testat cu coronavirus. Starea lui este un gravă, având în vedere că are și arsuri pe 70% din  suprafața corpului.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a dezvăluit, luni seară, la Digi 24 că acestuia i s-a făcut testul Real Time PCR  la Spitalul Floreasca, dar și că are o stare gravă. Mai mult, potrivit spuselor lui Nelu Tătaru, este pentru a doua oară când medicul erou, Cătălin Denciu este testat pozitiv cu Covid-19. El a mai fost infectat în primăvără și a donat în repetate rânduri plasmă, pentru că a dezvoltat anticorpi.

”La Floreasca s-au făcut evaluările și un test Real Time PCR pozitiv. El suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie, aprilie. A avut și un IgG de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri„, a declarat ministrul Sănătății la Digi 24.