Redactia.ro
Home » Știri » DSP Neamț contrazice conducerea Spitalului Județean Piatra Neamț: ” Secția ATI a fost mutată fără aviz”

DSP Neamț contrazice conducerea Spitalului Județean Piatra Neamț: ” Secția ATI a fost mutată fără aviz”

Incendiu

Noi detalii ies la iveală după incendiul tragic de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, în care zece pacienți cu coroavirus, intubați fiind, au murit. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a declarat că secţia de Terapie Intesivă a unității medicale a fost mutată de le etajul trei la etajul doi, fără a avea aviz.

DSP Neamț: ”Secția ATI a fost mutată fără aviz”

Noi informații apar după incendiul devastator de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț în care zece pacienți cu coronavirus și intubați, au murit. DSP Neamț a precizat că secția de Terapie Intensivă a fost mutată de la un etaj la altul fără aviz.

”Pentru mărirea capacităţii secţiei A.T.I. pentru pacienţii pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcţionale de la etajul II – prin construirea unui perete. Aici urmau să fie trataţi pacienţii pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienţii pozitivi erau trataţi la etajul III. Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a solicitat avizul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ. Reconfigurarea secţiei A.T.I. şi mutarea pacienţilor COVID pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020. Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi oricare unitate sanitară cu paturi au obligaţia de a solicita şi de a obţine, anterior intervenirii vreunei modificări, fie de structură, fie de circuite funcţionale, avizul Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene”, se arată în comunicatul DSP Neamţ.

Mai mult, prefectul George Lazăr a declarat că pe secţia ATI care a fost mutată cu un etaj mai jos au fost făcute intervenţii fără informarea şi solicitarea unui aviz din partea instituției. Tot acest scandal s-a iscat după ce conducerea spitalului a comunicat, inițial faptul că secţia ATI avea aviz de la DSP Neamţ. Mai mult, conducerea spunea că modificările făcute pentru extinderea locului s-au făcut în altă zonă faţă de cea în care s-a produs tragicul eveniment.

Mărturia cutremurătoare a fiicei unui pacient decedat

Între timp, rudele celor decedați fac dezvăluiri șocante despre cum au murit cei dragi. Este și cazul lui Carmen care spune că tatăl ei a fost ars extrem de dur de flăcări.

”Erau corpurile întinse într-o cameră… Din zece, doar două victime puteau fi recunoscute. Pentru celelalte opt, va fi efectuată analiza ADN-ului, pentru o siguranţă de sută la sută. Surorii mele i-au fost prelevate probe pentru testul genetic. Pe tata l-au găsit cu o mână ridicată la cap, a încercat probabil să se apere de flăcări. Tubul care-i fusese introdus în plămâni s-a topit în el. Capul era carbonizat, chipul, de nerecunoscut. Pe restul corpului, era ars mai puţin, dar carnea s-a sfărâmat, de parcă ar fi fiert. Nu poate fi pus în sicriu”, a detaliat Carmen.

Zece pacienți cu coronavirus și intubaț au murit, sâmbătă seara în secția ATI, a Spitalului din Piatra Neamț. Doar șapte persoane au supraviețuit, dar și acestea au răni grave în urma arsurilor pe care le-au suferit sâmbătă seara. Printre cei afectați de flăcări este și medicul erou Cătălin Denciu care are arsuri pe 70-75% din corp. El este acum la un spital din Belgia unde primește îngrijirile medicale necesare. Starea sa este gravă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: