Redactia.ro
Home » Știri » Chinurile groaznice în care a murit un pacient de la ATI. Fiica lui, dezvăluiri cutremurătoare

Chinurile groaznice în care a murit un pacient de la ATI. Fiica lui, dezvăluiri cutremurătoare

Incendiu

Noi detalii ies la iveală după incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, care a izbucnit sâmbătă seară. Fiica unui pacient în vârstă de 87 ani, aflat printre cei zece morți în tragedie, a oferit detalii cutremurătoare de-a dreptul despre cum a ars tatăl ei.

Un pacient în vârstă de 87 de ani a murit în chinuri groaznice

Tot mai multe informații ies la iveală după incendiul de la ATI, de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Fiica unuia dintre cei zece pacienți care au decedat a oferit detalii cutremurătoare despre cum tatăl a murit sfâșiat de flăcări, informează Libertatea.ro.

Carmen şi-a pierdut ultimul părinte în viaţă în incendiul din secţia ATI, tatăl ei, pe nume Clement Irimia care avea 87 de ani și dădea semne că s-ar vindeca de coronavirus. Femeia care locuiește de ani buni în Grecia, iar copiii ei studiază în România, povestește că în pofida vârstei, tatăl ei avea o stare fizică bună, asemănătoare cu a unui om cu zece ani mai tânăr.

”Era stabil, ăsta e un semn bun. Tata ar fi trecut această încercare, sunt convinsă. Sâmbătă (n.r. – 14 noiembrie) am sunat la spital, la ora 18.03. Asistenta cu care am vorbit mi-a spus că tata a deschis ochii şi că reacţionează, e conştient, înţelege ce se petrece în jur. Era uşor sedat, pentru a suporta tuburile. Am rugat-o pe asistentă să-i transmită tatei că îl iubesc. Nu ştiu dacă a mai apucat să-i spună”, a spus femeia îndurerată.

Fiica unui bărbat decedat la Piatra Neamț: "Sora mea mi-a răspuns: arde! Zic: arde de nerăbdare? Nu, zice ea, arde spitalul"

Doar că, după această discuție, la o oră şi ceva, Carmen a sunat-o pe sora ei, Mihaela, care locuieşte în apropierea SJU Piatra Neamţ și care este medic.  ”Eram veselă, îi tot dădeam înainte că tata e mai bine, că a deschis ochii şi sora mea mi-a răspuns: arde! Zic: arde de nerăbdare? Nu, zice ea, arde spitalul”.

Sora lui Carmen, Mihaela s-a dus de îndată în zona incendiului și a văzut flăcările de la etajul doi și mulți oameni care se chinuiau să stingă incendiul, împreună cu pompierii. Doar că, nu s-a gândit că și tatăl ei poate fi acolo, deoarece știa că este la etajul trei, dar nu știa și că secția ATI unde se afla bătrânul a fost mutată cu un etaj mai jos. Între timp, a aflat că și tatăl lor este unul dintre cei zece pacienți decedați.

Era liniştită, oarecum, ştia că tata se află la etajul al treilea. Nu ne spusese nimeni că a fost mutat”. Abia după incendiu, Mihaela a găsit numele tatălui ei printre numele pacienţilor din salonul ars. “Thriller, nu găsesc alt cuvânt, film de groază… Numai acolo vezi aşa ceva. Să-l duci la spital pe omul drag, sperând că el va fi îngrijit acolo, cât se poate de bine, iar omul drag să fie prăjit…”, continuă Carmen.

Carmen: ”Pe tatăl meu l-au găsit cu mâna la cap (…) Tubul i s-a topit în plămâni”

Femeia a dezvăluit că a doua zi sora sa a fost chemată la morga spitalului pentru a recunoaște cadavrul. Cu o respirație greoaie, fiica lui Clement Irimia a spus că tatălui său tubul de oxigen i s-a topit în plămâni, iar medicii l-au găsit cu o mână ridicată la cap. Cel mai probabil a încercat să se apere de flăcările extrem de dure. Pe lângă asta, chipul îi este de nerecunoscut și restul corpului este sfărâmat. Drept urmare, tatăl ei nu poate fi pus în sicriu.

“Erau corpurile întinse într-o cameră… Din zece, doar două victime puteau fi recunoscute. Pentru celelalte opt, va fi efectuată analiza ADN-ului, pentru o siguranţă de sută la sută. Surorii mele i-au fost prelevate probe pentru testul genetic. Pe tata l-au găsit cu o mână ridicată la cap, a încercat probabil să se apere de flăcări. Tubul care-i fusese introdus în plămâni s-a topit în el. Capul era carbonizat, chipul, de nerecunoscut. Pe restul corpului, era ars mai puţin, dar carnea s-a sfărâmat, de parcă ar fi fiert. Nu poate fi pus în sicriu”, a detaliat Carmen.

Carmen și sora ei, Mihaela vor dreptate: ”Vinovații să fie judecați”

Urmează ca autoritățile să-i trimită părintele împachetat în doi saci, așa cum prevăd procedurile. După ce îi vor elibera un certificat de deces, se va putea face și înmormântarea. Dar, va cere dreptate pentru chinurile în care a murit Clement Irimia.

”Și eu, şi sora mea ne vom constitui parte civilă în procesul care va urma anchetei. Nu pentru despăgubiri, cât pentru a cere ca vinovaţii să fie judecaţi. Toţi cei care sunt responsabili pentru moartea tatălui meu şi celorlalţi oameni din salon trebuie să dea socoteală.Voi duce asta până la capăt, oricât ar fi de greu. Noi suntem luptătoare, ca tata”, a mai completat femeia copleșită de durere.

Ultima oară când Carmen și-a văzut tatăl a fost pe 19 septembrie. Nimic nu prevestea atunci moartea lui subită și atât de dură. Clement Irimia este unul dintre cei zece pacienți cu coronavirus și intubați, care au murit în secția ATI, a Spitalului din Piatra Neamț. Doar șapte persoane au supraviețuit, dar și acestea au răni grave în urma arsurilor pe care le-au suferit sâmbătă seara.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: