Redactia.ro
Home » Știri » Șeful ATI Piatra Neamț, primele dezvăluiri uluitoare după incendiul devastator de la spitalul județean. De la ce a pornit focul care a ucis pacienții

Șeful ATI Piatra Neamț, primele dezvăluiri uluitoare după incendiul devastator de la spitalul județean. De la ce a pornit focul care a ucis pacienții

Șeful secției ATI Piatra Neamț a făcut dezvăluiri uluitoare cu privire la noaptea incendiului din unitatea medicală. 

 

Șeful secției ATI, primele dezvăluiri

Un incendiu de proporții a avut loc, sâmbătă seara, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț. Procurorii au decis deschiderea unui dosar penal în rem pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurimile în care a izbucnit incendiul devastator, care a dus la moartea a zece pacienți infectați cu coronavirus.

Ancheta în acest caz a fost preluată de Parchetul General. Inițial, dosarul a fost deschis de procurorii de pe lângă Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, ancheta fiind preluată ulterior de Parchetul General.

Șeful ATI, Liiviu Ungureanu, a făcut dezvăluiri uluitoare despre incendiu.

A izbucnit, se pare de la un injectomat, s-a extins rapid la costumele de protecție, protecție pentru virus, nu pentru foc, ale personalului, ale asistentei și de acolo, în foarte scurt timp, s-a propagat cu o viteză incredibilă. 4 extinctoare au folosit, dar fără niciun succes.  Au încercat să scoată pacienții din salon, dar n-au reușit, fum, întuneric, greu de respirat și prin măștile astea, dar și în general în fum. Și, practic, și cu extinctoarele au acționat dincolo de ușă, până la primele paturi, erau 4 pe o parte, 4 pe cealaltă, n-au putut să intre mai în profunzime și dacă intrau, cred că rămâneau acolo. Flacăra a ajuns pe echipamentul unei asistente, de acolo, mai departe pe pat, dar a fost așa rapid, monitor…Și bineînțeles aveam și o concentrație mare de oxigen de la atâta oxigeno-terapie”, a declarat Liviu Ungureanu pentru Digi24.

 

Secția ATI  a fost reconfigurată fără aviz

 

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a dat confirmarea, duminică seara, într-un comunicat, că secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a fost reconfigurată în ziua incendiului fără să fie solicitat avizul.

Pentru mărirea capacităţii secţiei A.T.I. pentru pacienţii pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcţionale de la etajul II – prin construirea unui perete. Aici urmau să fie trataţi pacienţii pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienţii pozitivi erau trataţi la etajul III. Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a solicitat avizul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.

Reconfigurarea secţiei A.T.I. şi mutarea pacienţilor COVID pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020. Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi oricare unitate sanitară cu paturi au obligaţia de a solicita şi de a obţine, anterior intervenirii vreunei modificări, fie de structură, fie de circuite funcţionale, avizul Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene”, apare  în comunicatul DSP Neamţ.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: