Redactia.ro
Home » Știri » Cine a anunțat incendiul de la Piatra Neamț! Raed Arafat: ”Să nu dau informații false”

Cine a anunțat incendiul de la Piatra Neamț! Raed Arafat: ”Să nu dau informații false”

Cine a anunțat incendiul de la Piatra Neamț

Tragedia de la Spitalul Județean Piatra Neamț a provocat mari probleme. Autoritățile se contrazic între ele și nici măcar nu cunosc informațiile corecte. Raed Arafat nu știe cine a anunțat incendiul de la Piatra Neamț. 

Cine a anunțat incendiul de la Piatra Neamț

Autoritățile sunt în alertă după tragedia de sâmbătă seara de la Spitalul Județean din Piatra Neamț. La secția de ATI au murit 10 persoane și alte șapte au sunt în stare gravă după a izbucnit incendiul. Resposabilii nu reușesc să cadă de comun acord în ceea ce privește raportarea informațiilor esențiale.

Patru apeluri ar fi fost înregistrate la 112 în noaptea de sâmbătă, când secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț a luat foc, iar 10 din cei 16 pacienți internați în stare gravă infectați cu noul coronavirus au murit, scrie spynews.ro.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență din județ a transmis că incendiul a izbucnit în jurul orei 19:00, reprezentanții Spitalului Județean Neamț, au afirmat că acesta ar fi pornit cu mult înainte, și anume în jurul orei 18:30. Nici măcar Raed Arafat nu a știut la ce oră a fost, de fapt, efectuat primul apel și raportat incendiul de proporții.

”Deci apelul a venit în jurul orelor 19:00, pompierii au ajuns la fața locului cu echipajele de intervenție și cu serviciul de ambulanță Neamț în 5 minute”, a declarat Raed Arafat.

De asemenea, întrebat la ce oră a fost efectuat primul apel, Arafat nu a știut să spună cu exactitate, astfel că a răspuns: ”În jurul orei 19:00. 18:50 și ceva a fost…57…55…ca să nu dau informații false…deci în jurul orei 19:00 a fost apelul”.

Nici cine a fost persoana care a efectuat primul aăpel la 112 ca să raporteze incendiul nu se știe. Raed Arafat a răspuns vag, sperând să treacă mai repede la următoarea întrebare.

Managerul spitalului a demisionat

Un incendiu de proporții a avut loc, sâmbătă seara, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț. Procurorii au decis deschiderea unui dosar penal în rem pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurimile în care a izbucnit incendiul devastator, care a dus la moartea a zece pacienți infectați cu coronavirus.

Lucian Micu, managerul spitalului Județean din Piatra Neamț a demisionat luni, după amiază. Anunțul susprinzător a fost făcut chiar de acesta, într-o postare pe rețelele de socializare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: