Redactia.ro
Home » Știri » Managerul Spitalului din Piatra Neamţ, deciziile luate în unitatea medicală: ”Politica este în tot”

Managerul Spitalului din Piatra Neamţ, deciziile luate în unitatea medicală: ”Politica este în tot”

Managerul Spitalului din Piatra Neamţ

Managerul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu, a luat o serie de decizii în urma incendiului din secția ATI. Acesta a declarat că își dă demisia.

Managerul Spitalului din Piatra Neamţ, deciziile luate în unitatea medicală

Managerul unității medicale a anunțat că își dă demisia, în urma tragediei de la spitalul din Piatra Neamț. Trgedie în care 10 persoane și-au pierdut viața. Aceasta problemă a atras atenția din nou asupra problemelor existente în sistemul medical românesc, scrie spynews.ro.

Prezenţa mea în funcţia de manager al Spitalului nu mai ajută la acest moment cu nimic. A venit momentul să mă retrag. Aştept ca specialiştii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon. Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienţilor şi cadrele medicale afectate”, a scris Lucian Micu.

Măsurile luate după incendiu

De asemenea, Lucian Micu a vorbit despre incendiul de sâmbătă seara de la secția de ATI, dar și despre măsurile pe care le-a luat după tragedie. Managerul spitalului a precizat că a pus la dispoziţia anchetatorilor documentele necesare pentru a afla ce a produs incendiul.

Managerul consideră că deciziile au fost luate în interesul pacienților

Managerul Spitalului din Piatra Neamţ susține că interesele unora și politica sunt mare parte din problemă. Cu toate astea, Lucian Micu a specificat că ambele etaje erau folosite ca secţii ATI. Acestea erau avizate de către DSP Neamţ şi pacienţii erau frecvent mutaţi între secţii.

Nu am nici cea mai mică urmă de îndoială că toate deciziile luate şi acum şi înainte au fost făcute pentru ca echipa medicală să poată să se îngrijească într-un mod cât mai bun şi eficient de pacienţi. S-a dorit a fi bine. Din păcate, politica este în tot şi în toate. O pot înţelege. Aşa este de 30 de ani încoace. De pe scaunele confortabile din birouri lucrurile stau diferit.

Când eşti lângă patul bolnavului vezi realitatea. Activitatea medicală dintr-un spital este în subordinea Ministerului Sănătăţii, iar activitatea administrativă este în subordinea autorităţilor publice locale. Unii cu medicina, alţii cu banii. Între acestea mai apare şi politica. Nu toate lucrează împreună, ceea ce, uneori, este doar în detrimentul celor care ar trebui să conteze – pacienţii” , a completat Lucian Micu.

Direcţia de Sănătate Publică Neamţ susține că pentru mărirea capacităţii secţiei ATI de la SJU Neamţ au fost modificate circuitele funcţionale de la etajul 2, prin construirea unui perete. Spitalul nu a solicitat avizul DSP pentru aceste modificări,

„Reconfigurarea secţiei ATI şi mutarea pacienţilor covid pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020”, sea arată în comunicatul de presă al DSP Neamț.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: