Redactia.ro
Home » Știri » Nelu Tătaru, probleme cu care ne confruntăm acum. A cerut explicații celor responsabili

Nelu Tătaru, probleme cu care ne confruntăm acum. A cerut explicații celor responsabili

Ministrul-Sănătății,-Nelu-Tătaru

Ministrul Sănătății a identificat erori grave în rândul anumitor spitale, care pun în pericol zădărnicirea bolii. Nelu Tătaru a dat dispoziții clare de soluționare a situației din Spitalul Județean de Urgență din Sfântul Gheorghe, unde s-au semnalat nerespectarea protocoalelor aflate în vigoare de la începutul stării de urgență în România.

Probleme cu care România se confruntă: nerespectarea protocoalelor

Așa cum s-a văzut în diverse spitale din România, protocoalele sunt orientative pentru unele cadre medicale. Recent, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântul Gheorghe a intrat în vizorul ministrului Sănătății. Potrivit unei inspecții a DSP-ului, la acest spital nu au fost respectate anumite circuite ale pacienților, punând astfel în pericol viața lor.

Nelu Tătaru s-a prezentat la Spitalul din Sfântu Gheorghe pentru a vedea dacă sunt sau nu respectate protocoalele. „Este un spital dedicat Covid, în care sunt preluaţi pacienţi şi din judeţul Braşov şi din judeţul Covasna. Am vrut efectiv să văd de la faţa locului starea personalului medical, fiindcă, aşa cum aţi putut observa în ultima perioadă, avem multe cazuri în ce înseamnă persoane instituţionalizate, persoane care îngrijesc sau personalul medical.”, a declarat ministrul.

Nelu Tătaru: „Este o problemă pe care trebuie să o discut cu DSP”

Ministrul Sănătății a mărturisit că vizita l-a ajutat să vadă dacă spitalul este dotat cu toate cele necesare, dar și dacă sunt, într-adevăr, pacienți care nu respectă circuitul impus. „Am vrut să văd dacă sunt echipamente, dacă sunt materiale sanitare, dacă există circuit. Am discutat cu personalul medical de aici, era o problemă vizavi de circuite, vizavi de atitudinea unor pacienţi care nu respectă aceste circuite sau îşi asumă anumite riscuri şi pleacă sau îşi asumă anumite riscuri şi merg pe anumite circuite. Este o problemă pe care va trebui să o discut cu Direcţia de Sănătate Publică, dar după ce vom face o evaluare completă”, a spus, la ieşirea din Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântu Gheorghe, ministrul Nelu Tătaru.

În momentul de față, au fost depistați pozitiv 67 de angajați ai acestui spital. Nelu Tătaru spune că e de responsabilitatea managerului spitalului pentru ca regulile să fie respectate și pentru a stabili niște ture de lucru. ”Orice caz de personal medical confirmat înseamnă o pierdere de moment şi o reaşezare a unităţii spitaliceşti. Fiecare cadru medical trebuie să ştie că nu poate acorda asistenţă medicală, dacă el nu este viabil.

Chiar dacă acum avem materiale de protecţie, avem echipamente, avem medicamente, trebuie să păstrăm acele precauţii. Rămâne ca managementul spitalului să reaşeze perosnalul medical, în funcţie de necesităţi pe anumite schimburi”, a declarat Tătaru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: