Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, afirmă că în 10 zile ne putem aștepta la un nou val de coronavirus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, afirmă că în 10 zile ne putem aștepta la un nou val de coronavirus

Ministrul-Sănătății,-Nelu-Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a susținut o declarație în Prima zi de Paște. Tătaru a spus, duminică dimineața, că populația „trebuie să mai aibă răbdare între șapte și 10 zile”. Ministrul le-a mulțumit românilor că au înțeles mesajul autorităților și au stat acasă în Noaptea de Înviere.

Ministrul Sănătății a făcut declarații, duminică dimineață la Antena 3. El le-a mulțumit românilor că nu au părăsit domiciliul în Noaptea de Înviere. De asemenea, Tătaru a precizat că trebuie să ne așteptăm la un nou val de infecții COVID-19 în următoarele 10 zile.

„Îi rog să mai aibă răbdare șapte, 10 zile. Suntem aproape de un vârf şi sperăm ca apoi să avem una,două săptămâni de stabilitate, după care să începem să scădem ca număr de cazuri noi”, a spus Nelu Tătaru.

Vaccinul nu o să apară mai devreme de 10 luni

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, tot în intervenția de la Antena3, că nu e posibilă apariția unui vaccin într-un interval de 10 luni.

„Izolarea la domiciliu a permis consumarea acestei boli, ca să nu mai avem transmitere comunitară. Nerespectarea măsurii face ca numărul de cazuri să crească. Putem avea 12.000-15.000 de cazuri în vârful pandemiei, poate chiar şi mai mult, dacă nu se respectă măsurile. Dar sper ca trendul să rămână acesta, lent”

, a spus Nelu Tătaru.

De asemenea, și secretarul de stat, Raed Arafat, recomandă românilor să nu relaxeze măsurile de autoprotecție: „Virusul nu va disparea, va ramane si noi va trebui sa convietuim cu acest virus”.

Arafat a declarat că și în toamnă ne putem aștepta la un nou val al epidemiei. Astfel, se impune precauția până la apariția unui tratament sau un vaccin.

„Înseamnă unele masuri compensatorii la locul de muncă. Astea vor fi cred obligatoriu dacă vrem să conviețiim cu virusul și să începem să revenim la normalitate.

Asta s-ar putea să dureze mult și s-ar putea să devină o practică curentă, asa cum este în țările asiatice de atâta timp. Garda nu trebuie lăsată. În toamna, putem fi loviți de un nou val al epidemiei.

Asta nu înseamnă ca în toamnă nu vom avea un nou val și o nouă creștere a infecțiilor. Noi trebuie să fim foarte precauți până apare un tratament sau vaccin. Noi suntem obligati sa ne pregatim pentru un nou val si chiar sa luam in serios si sa consideram ca va fi mai serios.

Prelungirea stării de urgență depinde respectarea restricțiilor.”, a declarat Arafat la Realitatea PLUS.

Duminică, 19 aprilie, pe teritoriul României erau confirmate 8.746 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. 1.892 dintre acestea au fost declarate vindecate şi externate. Într-o singură zi, au fost înregistrate alte 328 de noi cazuri de îmbolnăvire.

De asemenea, bilanțul morților în România a crescut la 434. La nivel naţional, au fost prelucrate 93.611 de teste. În același timp, în diaspora 61 de români au decedat, 732 fiind infectați cu noul coronavirus.

Etichete: