Redactia.ro
Home » Știri » Nici în 2022 nu pleci cu ușurință în vacanță. Uite de ce

Nici în 2022 nu pleci cu ușurință în vacanță. Uite de ce

Greşeala uriaşă pe care mulți o fac în aeroport. Poţi fi reţinut sau sanționat

Restricțiile de călătorie se atenuează, ratele de infecție se stabilizează, ești complet vaccinat și, în sfârșit, te gândești să pleci în vacanță. Acesta este anul în care te gândești că ai putea recupera vacanțele de care nu te-ai bucurat în ultimii doi ani.

Doar că lucrurile nu stau atât de bine pe cât ne așteptam.

Regulile de călătorie sunt în continuă schimbare în ceea ce privește testele, vaccinurile și carantinele pe care trebuie să le respecți. Chiar și cu un plan bine pus la punct, sosirea la destinație ar putea fi anevoioasă. În primul rând, industria aeronautică a fost, bineînțeles, decimată de pandemie. Multe companii aeriene și aeroporturi par a fi în prezent incapabile să facă față revenirii călătoriilor.

În țările de pe ambele maluri ale Atlanticului se înregistrează o mulțime de zboruri anulate din cauza lipsei de personal. Se formează cozi lungi la aeroporturi din cauza lipsei de personal și tarife pentru mașinile de închiriat care fac ca achiziționarea unui vehicul să pară ieftină. Acest lucru se datorează, în mare parte, faptului că săptămâna aceasta, directorul general al Delta Air Lines, Ed Bastian, a anunțat că martie 2022 a fost cea mai bună lună de vânzări din istoria transportatorului.

Confruntându-se cu o cerere fără precedent, industria mult redusă se străduiește să facă față.

În SUA, lucrurile au început să se pregătească în ultimul an, deoarece călătoriile interne au luat din nou avânt.

Între timp, în Marea Britanie, haosul de pe marile aeroporturi a fost subiect de știri în fiecare zi în ultimele două săptămâni. Compania aeriană națională, British Airways, a fost reclamată la autoritatea de reglementare a industriei pentru posibile încălcări ale legii.

Închirierea unei mașini poate fi mai scumpă decât cazarea la un hotel

Experiența de zbor poate fi mai ușoară în alte părți ale Europei, dar nu și închirierea de mașini. O mașină vă poate costa mai mult decât un hotel. Iar asta înainte de a lua în calcul prețurile galopante ale combustibilului.

Cred că este o avanpremieră a lucrurilor care vor urma – și cred că lucrurile se vor înrăutăți”, spune avocatul consumatorilor Christopher Elliott, care a monitorizat situația din SUA și Europa.

„Vara va fi un haos”, crede el. Își sfătuiește adepții să evite Europa în august, perioada de vârf a sezonului de vârf, iar haosul aerian îl pune direct pe seama companiilor aeriene.

Reducerea personalului aeronavigant din pandemie ne afectează în 2022

„Este vina tuturor, mai puțin a lor. Dacă s-ar uita bine în oglindă, și-ar da seama că, în timpul pandemiei, au făcut reduceri de personal și au concediat personal, iar acum cererea a revenit în forță și au fost prinși cu garda jos. Nu au reușit să își suplimenteze personalul suficient de repede pentru a satisface cererea.”

Elliott, fondatorul organizației non-profit Elliott Advocacy, nu prea are timp nici pentru „problemele tehnice”.

„Companiile aeriene din SUA folosesc sisteme învechite care au nevoie disperată de actualizare. Nu s-au actualizat așa cum ar fi trebuit. Atunci când acestea se prăbușesc, duc la anulări în masă”, spune el.

Din cauza anulărilor multiple ale călătoriilor de către SUA, a fost afectată și compania aeriană British Airways.

Pe 26 februarie, o „întrerupere a sistemelor” a făcut ca această companie aeriană să blocheze toate zborurile pe distanțe scurte. A fost a doua defecțiune IT în 10 zile și a urmat unor probleme similare în 2017 și 2018.

Dar aceasta a fost cea mai mică dintre problemele Regatului Unit. De atunci, sute de mii de călători au avut zborurile întârziate sau anulate. Au existat cazuri când pur și simplu le-au ratat din cauza haosului care a cuprins unele aeroporturi din Marea Britanie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: