Redactia.ro
Home » Știri » Nici vorbă de distanțare socială pe litoralul românesc. Cluburile pline în Vama Veche

Nici vorbă de distanțare socială pe litoralul românesc. Cluburile pline în Vama Veche

GALERIE FOTO (3)

Weekend-ul 4-5 iulie a fost startul sezonului estival de anul acesta! Mii de români s-au îmbulzit, în plină pandemie de coronavirus, în stațiunea Vama Veche. Elevii și studenții au luat cu asalt plaja și cluburile de la mare odată cu terminarea sesiunii și a examenelor, fără să țină cont de distanțarea socială.

Cluburile pline în Vama Veche

În ciuda desfășurării de forțe din partea MAI, aglomerația a fost greu de gestionat în stațiunea Vama Veche în acest weekend. Zeci de tineri au petrecut, umăr la umăr, toată noaptea în cluburile de pe malul mării în plină pandemie de coronavirus. În ciuda atenționărilor repetate, situația n-a putut fi controlată.

Litoralul românesc luat cu asalt în primul weekend canicular

Potrivit primelor estimări, peste 90.ooo de persoane au petrecut în acest sfârșit de săptămână pe litoralul românesc. Printre cele mai căutate stațiuni au fost Vama Veche, Mamaia și Eforie Nord.

Și pentru că a fost preconizată o astfel de situație, secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, a precizat că la fața locului s-au deplasat echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, inspectori ITM și de la protecția consumatorilor.

Campanie de informare privind respectarea normelor de protecție

În acest weekend, în Vama Veche, dar și-n stațiunea 2 MAI, se desfășoară o campanie de informare și responsabilizare privind importanța respectării normelor de protecție sanitară în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în România.

Cea care a inițiat-o a fost chiar primăria comunei Limanu, care își dorește să evite situații neplăcute la început de sezon estival. În cadrul campaniei vor fi distribuite pliante și afișe în care sunt reamintite regulile de igienă și vor fi organizate întâlniri între reprezentanții firmelor, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Județean de Poliție, transmite corespondentul RRA Sorin Cealera.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: