Redactia.ro
Home » Știri » Nicolae Ciucă și-a depus demisia. Cine va ocupa poziția de premier interimar până la instalarea noului Guvern

Nicolae Ciucă și-a depus demisia. Cine va ocupa poziția de premier interimar până la instalarea noului Guvern

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj pentru profesorii aflați în grevă, care nu vor să intre nici marți la ore

Nicolae Ciucă și-a depus demisia. Iată detaliile!

Nicolae Ciucă și-a depus demisia

Nicolae Ciucă și-a depus astăzi, 12 iunie 2023, demisia din funcția de premier! Acesta a fost prezent la ora 11, la ultima seșință de Guvern, în poziția de premier. Odată cu fostul premier, o bună parte din consilierii săi și-au depus demisia.

Demisia lui Ciucă este semnalul de start pentru declanșarea procesului de reconfigurare a guvernului, conform protocolului convenit între PNL, PSD și UDMR. În conformitate cu acest protocol, se preconizează că Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, va fi numit în funcția de premier.

Cine va ocupa poziția de premier interimar până la instalarea noului Guvern

Lucian Bode sau Cătălin Predoiu ar putea ocupa funcția de premier interimar până la instalarea noului Guvern, au declarat pentru G4Media surse politice.

Rocada guvernamentală ar putea avea loc astăzi

Planul pentru plecarea acustuia de la Guvern a fost discutat la nivelul Coaliției alături de președintele României, Klaus Iohannis. Se pare că rocada guvernamentală din Guvern se va desfășura rapid, iar Marcel Ciolacu ar urma, cel mai probabil, să preia funcția de premier de la premierul interimar.

După ce sindicatele au făcut un anunț, premierul Nicolae Ciucă a declarat că Guvernul va adopta o Ordonanță de Urgență privind creșterea salariilor în educație. Într-o ședință de Guvern, Ciucă a afirmat:

„Astăzi, pe baza discuțiilor de ieri și a angajamentelor tuturor părților implicate în soluționarea conflictului de muncă, am decis la nivelul Coaliției și în consens cu liderii de sindicat ca, odată ce avem răspunsul scris din partea lor despre revenirea la clasă a dascălilor, vom adopta OUG cu elementele de conținut, așa cum au fost agreate”, a spus Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

Premierul Ciucă a subliniat că nu dorește să dea vina pe o „anumită moștenire”, însă a recunoscut că în decursul multor ani s-au acumulat o serie de probleme și neajunsuri care necesită soluționare:

„În atâția ani de zile s-au strâns o serie de neajunsuri și probleme care trebuie rezolvate”.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: