Redactia.ro
Home » Monden » Nicu Covaci, liderul Phoenix, supus unei intervenții pe creier la Timișoara. În ce stare se află în acest moment

Nicu Covaci, liderul Phoenix, supus unei intervenții pe creier la Timișoara. În ce stare se află în acest moment

GALERIE FOTO (3) Nicu Covaci trăiește în umilință la 75 de ani. Celebrul artist al trupei Phoenix nu are nici măcar o pensie

Nicu Covaci, faimosul lider al trupei Phoenix, a fost supus unei intervenții chirurgicale pe creier la un spital din Timișoara. Operația, care a durat 6 ore, a fost realizată cu succes, însă starea sa de sănătate rămâne sub observație.

Acest articol oferă detalii despre operație, simptomele care au condus la diagnostic și starea actuală a artistului. Veștile sunt bune, motiv pentru care familia și fanii se pot bucura, așteptând în continuare noi detalii despre evoluție.

Operația a fost un real succes

Nicu Covaci a fost internat într-un spital din Timișoara și a fost supus unei intervenții chirurgicale pe creier. Conform medicului Horia Pleș de la Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Timișoara, operația a avut succes. Acesta a dezvăluit că diagnosticul inițial al lui Covaci a fost „proces expansiv intracranian”, iar tumora a fost extirpată cu succes de către echipa medicală.

Conform informațiilor oferite în exclusivitate de news.ro, Nicu Covaci se află în prezent în stare bună, deși este intubat și internat pe secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Timișoara. Medicii monitorizează evoluția sa și speră să-l detubeze în următoarele ore. Familia și fanii se bucură de aceste vești bune și speră ca totul să fie tot într-o continuă evoluție.

Simptomele, resimțite de acum două săptămâni

Nicu Covaci a început să resimtă simptomele problemei sale de sănătate cu aproximativ două săptămâni în urmă. Printre acestea se numără amorțeala feței și afectarea vederii, care a devenit încețoșată. După consultări și un RMN, s-a descoperit o problemă gravă la nivelul creierului, care a necesitat intervenție chirurgicală urgentă. Înainte de această intervenție, Nicu Covaci a avut și alte probleme de sănătate. În urmă cu o lună, el a simțit efecte similare cu cele ale consumului de alcool, deși nu consumase deloc băuturi alcoolice.

Acest incident l-a determinat să se adreseze medicilor, iar acum se confruntă cu o intervenție majoră pe creier. Starea de sănătate a lui Nicu Covaci rămâne sub observație în urma intervenției pe creier. Cu toate acestea, succesul operației și starea sa actuală bună oferă speranță pentru o recuperare completă. Fanii și colegii de breaslă își exprimă sprijinul și urările de însănătoșire rapidă pentru legendarul artist român.

Căutarea diagnosticului clar

După cum spuneam și anterior, conform unor surse apropiate, Nicu Covaci s-a confruntat și cu simptome extreme. Amețeala persistentă și dezorientarea îl împiedicau să își desfășoare activitățile obișnuite, iar capacitatea sa de a se deplasa și de a-și menține echilibrul a fost serios afectată. Chiar și fără a consuma alcool, artistul s-a simțit în mod constant ca și cum ar fi fost sub influența băuturilor alcoolice.

„Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că nu pot spune. Sunt beat de cinci săptămâni, sunt beat tot timpul. Mă concentrez cu greu să îmi fac treaba, mă lupt. Nu sunt beat de la alcool, să fie clar, mă simt ca beat. Nu știu ce am, presupun că s-a întâmplat ceva la creier.

Am fost la două spitale de aici din Spania, la două în Timișoara și unul în București. Fiecare medic îmi spune altceva, nu am încredere acum în nimeni. Unii spun că, în ultimă instanță, este ceva la creier. S-a întâmplat ceva acolo. Eu, dacă șed, e bine. Dacă mă ridic în picioare amețesc de nu mai pot. Fac tratament, iau 20 de pastile dimineața, 3 pastile la prânz și încă 12 seara. Asta trebuie să fac timp de trei luni. O mare bucurie, ce să zic., declara în urmă cu ceva timp artistul pentru echipa Fanatik.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: