Redactia.ro
Home » Știri » Nicușor Dan a semnat un contract de 1,6 miliarde de lei pentru reabilitarea rețelei de termoficare din București

Nicușor Dan a semnat un contract de 1,6 miliarde de lei pentru reabilitarea rețelei de termoficare din București

Nicușor Dan și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, au semnat un contract de finanțare pentru reabilitarea rețelei de termoficare din București. Vor fi reabilitați 210 kilometri din rețeaua principală de termoficare din cei 954 , adică 23%.

 

Începe reabilitarea rețelei de termoficare

Valoarea contractului semnat este de 1,6 miliarde de lei, dintre care 1,3 miliarde provin din finanțare nerambursabilă. Finanțarea este o soluție pentru problemele de termoficare din București din ultimii ani.

Din 2016 până în 2020 numărul de avarii a crescut de la 420 la 1300. Pierderea pe eficiența de energie termică a crescut cu 5%. De asemenea, a crescut considerabil cantitatea de apă care trebuie introdusă în rețea”, a declarat primarul general al Capitalei, Nicu;or Dan.

Primarul Capitalei promite ca reabilitarea rețelei de termoficare să aducă îmbunătățiri în ceea ce privește căldura și să îmbunătățească calitatea apei calde. Îmbunătățirea rețelei termice ar trebui să reducă pierderile, ceea ce va reprezenta reducerea subvenției pe care municipalitata o plătește anual. Mai mult, este prevăzută și reducerea poluării atmosferice.

Primaria Capitalei si Ministerul Fondurilor Europene au incheiat, marti, un contract de finantare din fonduri europene pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Bucuresti, in cadrul acestui proiect urmand sa fie imbunatatita aceasta retea pe 210 kilometri din cei 954. In urma acestui proiect, vor fi reduse pierderile.
Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat, marti, ca acest contract isi propune reabilitarea a 23% din reteaua de termoficare a Capitalei.

„Semnam astazi contractul de finantare pentru reabilitarea retelei de termoficare. Este vorba despre un contract pentru 210 kilometri din cei 954 kilometri. Semnam astazi, Primaria Capitalei cu Ministerul Fondurilor Europene, contractul de finantare pentru 210 kilometri, retea principala din reteaua de termoficare din 954 km pe care reteaua ii are, adica 23%”, a afirmat Nicusor Dan.

„Valoarea contractului pe care îl semnăm astăzi este de 278 de milioane de euro, finanţare nerambursabilă”, a explicat și Marcel Boloș. Ministrul Fondurilor Europene a mai declarat că a propus în Planul național de redresare și reziliență, care va fi prezentat în perioada următoare, o finanțare suplimentară de 200 de milioane de euro. Prin această finanțare vor fi realizate investițiile necesare pentru a se reduce cât mai mult pierderile din rețeaua de transport și distribuție a energiei termice din Capitală.
Lucrările la rețeaua termică vor permite reducerea pierderilor pe rețeaua de distribuție și îmbunătățirea condițiilor ăn care vor fi furnizate căldura și apa caldă, scrie G4media.ro.
Orban a anunțat că vor exista mai multe proiecte comune între Primăria Capitalei și Fuvern în domenii precum mediu, mobilitate urbană, sănătate și energie termică. Premierul nu a dat însă detalii despre aceste proiecte.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: