Redactia.ro
Home » Știri » Nicușor Dan, dat în judecată de prefectul Capitalei. Toni Greblă a pus tunurile pe primarul general

Nicușor Dan, dat în judecată de prefectul Capitalei. Toni Greblă a pus tunurile pe primarul general

Nicușor Dan a devenit tată pentru a doua oară

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a sesizat vineri Tribunalul Bucureşti pentru a anula cele două depoziții prin care primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a decis restituirea Parcului Bordei, pentru care Primăria trebuie să plătească suma de 125 milioane euro.

Nicușor Dan se războiește cu Toni Greblă

Prefectul de București a sesizat instanța, solicitând anularea a două dispoziții prin care Primarul General al Capitalei a reconstituit dreptul de proprietate unor persoane pe terenul din Parcul Bordei.

„Urmare exercitării controlului de legalitate, Prefectul Municipiului Bucureşti a sesizat Tribunalul Bucureşti, solicitând anularea a două dispoziţii prin care primarul general al Capitalei a reconstituit dreptul de proprietate unor persoane pe terenul din Parcul Bordei”, a anunţat Prefectura Capitalei vineri, într-un comunicat de presă.

Restituirea Parcului Bordei, din nou la instanță

Motivul principal pentru care a solicitat anularea dispozițiilor este acela că „terenul restituit a fost expropriat prin Decret Regal, încă din 1935, în favoarea Municipiului București, în scop de utilitate publică, pentru amenajarea râului Colentina și construirea salbei de lacuri pe acest curs de apă.

Celelalte motive de nelegalitate ale celor două dispoziții ale Primarului General al Capitalei au fost dezvoltate în cuprinsul celor două acțiuni, care astăzi, 10.06.2022, au fost înregistrate la Tribunalul București, spre competentă soluționare”, se arată în comunicatul Prefecturii Capitalei.

Nicuşor Dan a semnat un acord cu familia Constanda

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat la începutul lunii iunie că a semnat, în numele Primăriei Capitalei, un acord cu familia Constanda pentru a rezolva problema datoriei de circa 125 de milioane de euro pe care municipalitatea o are.

„În numele Primăriei Capitalei, am semnat un acord cu familia Constanda pentru a rezolva problema datoriei de circa 125 de milioane de euro pe care municipalitatea o are, conform deciziei judecătoreşti definitive din anii trecuţi.

Acordul prevede eşalonarea sumei datorate pe o perioadă de 50 de luni, cu plăţi lunare până la stingerea întregii datorii. Foarte importantă este prevederea conform căreia conturile Primăriei Generale nu vor mai putea fi blocate sub nicio formă pe perioada derulării acordului”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: