Redactia.ro
Home » Știri » Nicușor Dan exclude carantinarea Bucureștiului. „Pentru moment, nu se pune această problemă”

Nicușor Dan exclude carantinarea Bucureștiului. „Pentru moment, nu se pune această problemă”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că nu se impune măsura introducerii Capitalei în carantină, pentru moment. Edilul a respins cererea lui Vlad Voiculescu, potrivit căruia o măsură de acest fel ar putea fi luată pentru a stopa răspândirea coronavirusului. 

 

Nicușor Dan exclude carantinarea Bucureștiului

Primarul general al Capitalei a exclus măsura de carantinare a Bucureștiului, în timpul unei intervenții la Digi 24.

Nicidecum Bucureştiul nu intră în carantină. (…) Pentru moment, nu se pune această problemă. (…) Carantina se impune când un anumit indicator, pe care am învăţat cu toţii să îl calculăm acum, trece de un anumit nivel. Nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune în linii mari câte persoane sunt infectate într-o localitate, în cazul nostru în Bucureşti, în acest moment. Acest indicator pentru Bucureşti este undeva în jur de 6 şi nu se impune în acest moment carantinarea. O să vedem ce se va întâmpla în zilele viitoare. Eu sper ca acest indicator să reuşim să îl menţinem la nivelul la care este”, a declarat Nicușor Dan pentru Digi24.

Edilul a mai declarat că virusul din București se transmite prin intermediul transportului în comun, urban și interurban, dar și la locul de muncă unde oamenii nu respectă cu strictețe măsurile. Mai mult, Nicușor Dan a asigurat că autoritățile vor face tot posibilul  ca economia din București să nu fie oprită.

Bucureşti este un motor economic, facem ce ține de noi ca să nu-l oprim”, a mai precizat Nicușor Dan.

Întrebat cât de gravă este situația din București, din punct de vedere epidemiologic, Nicușor Dan a explicat că numărul de cazuri este, totuși, unul mare.

Am avut azi aproape 2.000 de cazuri, în ultimele două zile în jur de 1.500, este mult. Pe de altă parte, la DSP, anchetele epidemiologice sunt la zi și tot la DSP dispozițiile pentru izolare și carantinare sunt la zi. Înseamnă că în cazul oricărei persoane care este confirmată, în aceeași zi se apelează oamenii cu care a fost în contact și ei nu mai îmbolnăvesc pe alții. Situația e sub control din acest punct de vedere„, a mai spus edilul.

 

Vlad Voiculescu a cerut carantinarea Bucureștiului

Explicațiile lui Nicușor Dan au apărut după ce marți, Vlad Voiculescu, viitorul viceprimar al Capitalei, a declarat că trebuie luată în considerare varianta carantinei din cauza înmulțirii cazurilor de infectare cu noul coronavirus din Ilfov.

Vlad Voiculescu a anunțat că va avea o discuție cu primarul general pentru a stabili ce măsuri se impun.

,,Terapiile Intensive sunt pline în spitalele din București, cu siguranță dacă lucrurile continuă așa și nu par să meargă în direcția bună va trebui luată în considerare inclusiv solicitarea carantinei. Voi avea o discuție cu primarul general al Capitalei”, a declarat Vlad Voiculescu marți, într-o intervenție la Europa FM.

,,Este o opinie exprimată în spațiul public, trebuie să o luăm exact așa cum a fost dată, știm cu toții că această ipoteză există”, a spus Nicușor Dan cu privire la declarația lui Vlad Voiculescu.

Nicușor Dan a subliniat că discuția pe această temă nu a avut loc, încă.

Vlad Voiculescu a spus că va avea o discuție cu mine, aceasta nu a avut loc deocamdată, dar carantinarea este una din ipoteze. Acum, însă, Bucureștiul nu intră în carantină, e ultima ipoteză așa cum ea s-a luat în alte orașe, cum a fost pusă în practică la Sibiu. Nu se pune această problemă acum în Capitală„, a declarat edilul pentru sursa citată.

 

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: