Redactia.ro
Home » Știri » Nicușor Dan explică în ce situație poate fi carantinat un cartier din București. Ce zone sunt vizate

Nicușor Dan explică în ce situație poate fi carantinat un cartier din București. Ce zone sunt vizate

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a explicat care sunt situațiile în care se impune carantinarea unui cartier din București sau a unui număr de străzi din București, în cazul în care situația cere acest lucru. 

Carantinarea unor zone din București

Nicușor Dan a vorbit și despre metoda prin care vor putea fi depistate focare de infecție cu noul coronavirus.

Primarul general al Capitalei a precizat, la Digi24, în cadrul unei emisiuni moderate de Claudiu Pândaru, măsurile care vor fi luate. În câteva zile va fi implementat un sistem informatic care va ajuta autoritățile să cunoască distribuția geografică a cazurilor de coronavirus în interiorul municipiului.

Mai mult, acest sistem va da autorităților posibilitatea să evalueze posibilitatea carantinării unui cartier sau a unor străzi din București.

“În privința Bucureștiului, la acest moment, în ansamblul lui, cred că nu se impune carantinarea. Însă, există un sistem informatic pe care ministerul, cu STS, îl implementează. A început deja implementarea, va fi gata în câteva zile. În baza acestui sistem vom avea distribuția geografică a cazurilor în interiorul municipiului. Atunci, dacă vom constata că pe o stradă, două, într-un mic cartier, avem focare, o astfel de măsură poate fi luată”, a spus edilul Capitalei, pentru Digi24.

Edilul a spus că un cartier poate fi carantinat cu ajutorul Poliției Locale, a Poliției naționale și cu ajutorul Jandarmeriei.

Medicul Alexandru Rafila a declarat, vineri, pentru Digi 24, că este foarte probabil ca până la sfârsitul anului, România să înregistreze peste 10.000 de cazuri de COVID-19 pe zi. În acest context, carantina pe regiuni nu este exclusă.

 

Creștere constantă a cazurilor de Coronavirus

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus crește constant.

Vineri, 30 octombrie, a fost înregistrat un nou record de persoane infectate. În urma testelor efectuate la nivel național, au fost înregistrate 6.546 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 167.897 de pacienți au fost declarați vindecați. Mai mult, încă patru județe au intrat în scenariul roșu după ce au depășit indicele de 3 infectări la mai de locuitori.

În Capitală, rata  de incidență a cazurilor de COVID era vienrie, de 3,78 la mia de locuitori. De la începutul epidemiei de coronavirus, în București s-au înregistrat 35.147 de infectări, dintre care 900 au fost raportate vineri.

„Cazurile noi care apar aduc alte cazuri noi, tot mai multe. Probabil, spre sfârşitul lunii decembrie, în limita altor măsuri, cred că numărul de cazuri va înregistra unul cu 5 digiţi, adică vor fi cel puţin 10.000 de cazuri pe zi”, a spus Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: