Redactia.ro
Home » Stiri Locale » Nicușor Dan, mai bine plasat în sondaje decât Gabriela Firea

Nicușor Dan, mai bine plasat în sondaje decât Gabriela Firea

Potrivit unui sondaj INSCOP, făcut la cererea PNL, Nicușor Dan s-ar afla pe primul loc în topul preferințelor alegătorilor, cu un procent de 54,5%, surclasând-o pe contracandidata sa, Gabriela Firea, actualul primar al municipiului București, care ar avea un grad de încredere de 45,6% în rândul populației.

Întrebarea primită în cadrul sondajului a fost: „Dacă pentru funcția de primar general al Capitalei s-ar prezenta în alegeri doar doi candidați – Gabriela Firea, susținută de PSD, Pro România și ALDE și, respectiv, Nicușor Dan, susținut de PNL, USR-PLUS și PMP – cu care dintre ei ați vota?”

Același sondaj mai arată și că 56,1% dintre cei chestionați sunt de părere că Bucureștiul se îndreaptă în direcția greșită din punct de vedere administrativ, în timp ce 40,3% consideră că administrația urmează direcția care trebuie.

Problemele semnalate de bucureșteni sunt legate de poluare, corupție, traficul aglomerat, infracționalitate, mizerie și lipsa parcărilor.

La acest sondaj au participat 1120 de persoane, metoda de cercetare folosită fiind chestionarul telefonic (metoda CATI), iar datele au fost culese în perioada 20-26 iunie 2020, cu o eroare maximă admisă a datelor de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.

Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie, iar până în prezent au anunțat că vor candida Gabriela Firea, susținută de PSD, și Nicușor Dan, susținut de PNL și USR-PLUS.

Loading...