Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Ninge ca in povești în România! Strat de zăpadă de peste 15 centimentri la Rânca

Ninge ca in povești în România! Strat de zăpadă de peste 15 centimentri la Rânca

Stațiunea montană Rânca s-a trezit sub un strat consistent de zăpadă, în urma unei ninsori abundente care a adus peste 15 centimetri de nea peste noapte. Echipele de deszăpezire au lucrat intens pentru a curăța drumurile acoperite de zăpadă, întrucât Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de viscol și ninsori valabilă până astăzi la ora 12.00. Acest cod galben afectează Carpații Meridionali și de Curbură, zone unde s-a acumulat un strat generos de zăpadă.

Vremea rece nu a ocolit nici capitala, unde temperaturile au scăzut semnificativ, iar astăzi și mâine se așteaptă ploi. Maximele nu vor depăși 15 grade Celsius, iar minimele vor coborî până la 8 grade Celsius.

Deși în această săptămână vremea va rămâne rece și instabilă, se preconizează o îmbunătățire a condițiilor meteorologice spre sfârșitul săptămânii. De Florii, vremea se va încălzi, iar în cea mai mare parte a țării sunt așteptate temperaturi de până la 20 de grade Celsius.

Detalii suplimentare ale avertizării meteo

Până luni la ora 12.00, la altitudini de peste 1500 metri, ninsorile vor fi predominante și local însemnate cantitativ, formându-se un strat nou de zăpadă. Avertizarea cod galben se extinde și la fenomenele de ploaie. Până luni la ora 15.00, ploile vor cuprinde treptat toate regiunile, cu cantități de apă ce pot atinge local 10-15 l/mp și, izolat în sudul țării, peste 30 l/mp. Aversele pot fi însoțite de descărcări electrice, iar în zonele montane, precipitațiile vor fi mixte.

În sudul și sud-estul țării, vântul se va intensifica, atingând viteze de 45-55 km/h. Marți, fenomenele de ploaie se vor intensifica și se vor extinde, mai ales în zonele de munte și sud-vest, unde se vor acumula cantități însemnate de apă. Intensificări ale vântului sunt de așteptat în majoritatea regiunilor țării.

Această schimbare bruscă de vreme reprezintă un semnal de alarmă pentru locuitorii și vizitatorii zonelor afectate, care trebuie să fie pregătiți pentru condiții meteo severe, atât pe drumuri, cât și în activitățile de zi cu zi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini