Redactia.ro
Home » Homepage » Ninge în România în mijlocul lunii iunie. Temperaturile au scăzut drastic sub 0 grade

Ninge în România în mijlocul lunii iunie. Temperaturile au scăzut drastic sub 0 grade

În România ninge! Un strat proaspăt de zăpadă doar ce s-a așternut pe teritoriul țării noastre. Meteorologii anunțaseră că în noaptea de duminică spre luni şi pe parcursul zilei de luni, vremea se răceşte şi apar precipitaţii mixte pe creste.

A nins în Munții Bucegi

O strat proaspăt de zăpadă s-a așternut peste masivul Bucegi. Luni dimineață, o persoana aflată la Refugiul Salvamont Buşteni, situat în Munţii Bucegi, a filmat tot fenomenul meto și a încărcat imaginile pe rețelele sociale.

Conform informațiilor și în zona Lacului Bâlea temperaturile sunt foarte scăzute, iar acest lucru a ajutat la menținerea stratului de zăpadă. Se pare că drumarii au fost nevoiți să intervină cu utilaje pentru a dezăpezii Transfăgărășanul.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei regionale de drumuri Braşov, Robert Elekes, a spus că drumarii au intervenit cu escavatoare, freze de zăpadă, încărcătoare frontale pentru dezăpezirea părţii superioare a drumului. El a mai precizat că în funcţie de condiţiile meteo, Transfăgărăşanul ar putea fi deschis la 1 iulie.

Potrivit ultimului buletin nivometeorologic care este valabil până în această seară, stratul de zăpadă din platforma staţiilor meteorologice măsura 42 de centimetri la Bâlea-Lac, strat care s-a mai topit, ajungând la 31 de centimetri la începutul acestei săptămâni, şi 47 centimetri la Vârfu Omu.

Ce vreme anunță Administrația Națională de Meteorologie

Pe parcursul zilei de luni (14 iunie) vor fi averse moderate cantitativ local la munte, în nordul și centrul țării și pe arii restrânse în regiunile sudice unde vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Marți și miercuri (15 și 16 iunie), în est și sud-est vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala și în celelalte zone, dar pe areale mai mici.„, conform Administrația Națională de Meteorologie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: