Redactia.ro
Home » Știri » Noi acuzații pentru Calistrat Chifan! Părintele Gherasim susține că a fost agresat chiar în altar

Noi acuzații pentru Calistrat Chifan! Părintele Gherasim susține că a fost agresat chiar în altar

parintele calistrat

Părintele Calistrat este ținta unor noi acuzații. Nu din partea unor enoriașe, ci a unui coleg de breaslă, pe nume Gherasim. Preotul Gherasim susține că a fost agresat de către părintele Calistrat nu doar o dată, ci de trei ori. De fiecare dată, au existat și alți martori la scene, însă nimeni nu intervenit pentru a-l domoli pe părintele Calistrat.

Părintele Calistrat, acuzat de agresiune de către părintele Gherasim

Părintele Calistrat este acuzat de către un coleg de breaslă de faptul că are o atitudine violentă și nu ezită să aplice corecții fizice atunci când consideră de cuviință. În plus, conform preotului Gherasim, Calistrat este un om temut, iar din acest motiv alții evită să ia atitudine în fața sa.

Un fost călugăr al Mănăstirii Vlădiceni susţine că a fost bătut în trei ocazii diferite de părinte, inclusiv în altar. Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au confirmat că preotul Gherasim a fost la Mănăstirea Vlădiceni şi că el a făcut o cerere pentru a fi mutat, însă nu au dorit să ofere amănunte despre motivele care au stat la baza transferului acesta. Pe de altă parte, localnicii susțin că nici părintele Gherasim nu poate fi considerat tocmai ușă de biserică, fiind cunoscut pentru faptul că părea să caute mereu motiv de ceartă, de la cele mai mici neînțelegeri.

„Ce mi s-a întâmplat la Mănăstirea Vlădiceni nu mi s-a întâmplat nicăieri. Loviturile pe care le-am avut… zdrobitoare de la părintele Calistrat. Într-o zi, în 2018, vin în sfântul altar, la Paraclisul Sfântului Ilie, în cadrul Mânăstirii Vlădiceni. Intru în altar şi acolo era mâncare foarte multă şi le spun unora dintre vieţuitori, ieromonahilor Calistrat şi Haralambie, să ia mâncarea de acolo, că dacă o lasă mai mult de o oră, două, miroase totul a mâncare şi se vor strânge fel de fel acolo. Sfântul altar este un jertfelnic a lui Dumnezeu totuşi. Părintele Calistrat l-a trimis pe Haralambie la mine, în sfântul altar, şi mă loveşte cu o lovitură zdrobitoare”.

Părintele Calistrat are interdicția de a sluji

De faţă, spune preotul Gherasim, a fost şi stareţul mănăstirii, preotul Arsenie Butnaru, care a rămas complet indiferent și nu a intervenit pentru a domoli conflictul.

Părintele Calistrat a ajuns în atenția presei după ce fața bisericească a fost acuzată de faptul că ar fi lovit două enoriașe chiar în curtea mănăstirii. Momentan, el a primit interdicția de a sluji, iar faptele sale sunt în curs de investigare. Calistrat nu și-a cerut scuze pentru atitudinea sa, ba mai mult, a subliniat că enoriașele au fost cele care au avut un comportament obraznic, iar el nu a făcut nimic altceva decât să se apere.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: