Redactia.ro
Home » Știri » Noi carduri de la Guvern pentru mii de români! Cine sunt beneficiarii 

Noi carduri de la Guvern pentru mii de români! Cine sunt beneficiarii 

Noi carduri de la Guvern pentru mii de români! Cine sunt beneficiarii 

Guvernul României și-a reconfirmat angajamentul față de îmbunătățirea calității vieții pentru românii cu dizabilități prin introducerea unui nou instrument vital: Cardul European pentru Dizabilitate. Anunțat recent de către Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, acest card vine cu o serie de beneficii menite să sprijine și să faciliteze viața celor care se confruntă cu dizabilități în activitățile lor de zi cu zi.

Ce este Cardul European pentru Dizabilitate

Cardul European pentru Dizabilitate este o inițiativă implementată de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD). Acesta este emis la cerere și oferă o serie de beneficii specifice beneficiarilor săi.

Beneficiile Cardului European pentru Dizabilitate

  1. Transport gratuit: Beneficiarii cardului beneficiază de transport gratuit cu mijloacele de transport în comun, facilitându-le accesul la servicii și activități esențiale.
  2. Parcare gratuită: Cardul asigură dreptul la parcare gratuită, eliminând astfel una dintre barierele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități în accesarea locurilor publice.
  3. Acces la evenimente culturale și sportive: Beneficiarii pot avea acces gratuit sau subvenționat parțial la evenimente culturale, sportive și de petrecere a timpului liber conform pachetelor de beneficii stabilite.

Procesul de obținere a Cardului European pentru Dizabilitate

Pentru a obține Cardul European pentru Dizabilitate, persoanele interesate trebuie să urmeze câțiva pași simpli:

  1. Accesarea cererii de înscriere disponibilă pe site-ul http://dizab.eurocard.gov.ro.
  2. Furnizarea unei fotografii recente conform cerințelor.
  3. Înregistrarea cererii fie electronic, prin trimiterea documentelor scanate la adresa de e-mail a DGASPC din județul sau sectorul de domiciliu, fie personal sau prin reprezentant, prin depunerea documentelor la sediul DGASPC-ului corespunzător.

Cardul European pentru Dizabilitate este recunoscut în statele membre ale Uniunii Europene, extinzând astfel beneficiile și accesibilitatea pentru beneficiari în Italia, Belgia, Slovenia, Cipru, Estonia, Finlanda, Malta și, desigur, în România.

„Accesibilitatea, drepturile cetățenilor, calitatea vieții, accesul egal și nediscriminarea și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități sunt importante pentru România și Uniunea Europeană.

Recunoașterea reciprocă între Statele Membre a statutului de persoană cu dizabilități, prin Cardul European pentru Dizabilitate, este un pas absolut necesar pentru a îmbunătăți calitatea vieții acestor oameni”, a declarat ministrul Simona Bucura Oprescu, potrivit Antena3 CNN. 

Inițiativa Ministerului Muncii și Solidarității Sociale de a introduce Cardul European pentru Dizabilitate subliniază angajamentul ferm al Guvernului față de îmbunătățirea calității vieții pentru românii cu dizabilități. Acest card nu numai că oferă beneficii tangibile, ci și reprezintă un pas important spre promovarea drepturilor și incluziunii persoanelor cu dizabilități în societatea noastră.

 

Sursa foto: editie.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: