Redactia.ro
Home » Știri » Noi detalii despre incendiul de la stația de metrou din Capitală! Pompierii și comandantul intervenției dezvăluie cauza

Noi detalii despre incendiul de la stația de metrou din Capitală! Pompierii și comandantul intervenției dezvăluie cauza

Un incident neplăcut a surprins pe toată lumea în această dimineață. Un incendiu s-a produs la stația de metrou Piața Romană din București. Acum, apar noi detalii referitoare la cauza incendiului. Asta, după ce reprezentanții Metrorex au anunțat că defecțiunea care a generat degajarea de fum gros va fi analizată de către o comisie tehnică de specialitate mixtă Metrorex – Agenţia de Investigare Feroviară Română.

Noi detalii despre incendiul de la stația de metrou din Capitală! Pompierii și comandantul intervenției dezvăluie cauza

Azi, 24 mai 2022, la ora 8:42, trenul care pleca din stația de metrou „Piața Romană” către „Berceni” s-a defectat tehnic cu degajare de fum la ieșirea din stație. Ulterior, mecanicul a încercat repornirea vagoanelor, dar în zadar. Sutele de călători au fost debarcate în tunel, sub supravegherea pompierilor. ISU a activat planul roșu de intervenție. 

„Călătorii au fost debarcaţi în siguranţă. Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară alternativ între Piaţa Romană şi Unirii 2 pe un singur fir. Pe restul magistralei, circulaţia se desfăşoară normal. Circulaţia trenurilor este reorganizată corespunzător

până la retragerea trenului în depou pentru analiză şi remediere. Defecţiunea va fi analizată de către o comisie tehnică de specialitate mixta Metrorex – Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER)” ,a explicat operatorul de transport public.

În cele din urmă, incendiul a fost lichidat. Şeful DSU, Raed Arafat, a spus că au fost evacuate 172 de persoane, 25 fiind evaluate medical. De asemenea, doi călători au fost transportați la spital. „Din păcate, a fost un incident la metrou între Piața Romană și Piața Universității.

Au fost evacuate 172 de persoane, iar 25 au avut nevoie de asistență medicală (…) Au fost persoane care au fost asistate de către specialiștii SMURD, jos, în stația de metrou. La acest moment, toate persoanele sunt evacuate și nu sunt persoane care să aibă nevoie de îngrijiri suplimentare”,a transmis Arafat.

Potrivit comandantului intervenției de la metrou, Orlando Șchiopu, a fost vorba de un incendiu cu flacără. Incendiul s-a manifestat la o cutie cu conductori la nivelul șinei. Comandantul mai spune că la 8:43 au fost anunțați despre producerea incendiului. Atunci au fost trimise suplimentar încă 20 de autospeciale de pompieri. Autospecialele au fost amplasate la cele trei stații de metrou: Piața Romană, Piața Victoriei și Universitate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: